Siktar på ny publiksuccé när Battle of City åter gästar Motorsportveckan

Efter förra årets succé återkommer nu Battle of City till Karlskoga Motorsportvecka med en actionspäckad extremendurotävling mitt i centrala stan.

– Det var ett lätt beslut att komma tillbaka i år också, säger arrangören Morgan Rosell.

Måndag kväll klockan 17 går starten för vad som mycket möjligt är Motorsportveckans allra mest publikvänliga event med mycket action, full fart och täta starter på en spektakulär bana i Katrinedalsparken mitt i centrum.

– Det är unikt att kunna köra så centralt, säger Morgan Rosell.

Tävlingen körs i korta, snabba heat i en bana med uppbyggda hinder och svårigheter. Förra året var det vissa av förarna som inför tävlingen uttryckte oro över att banan skulle vara för svår, men det är just svårigheten som skiljer extremenduro från vanlig enduro och som borgar för den spektakulära publikupplevelsen.

I och med att tävlingen körs på måndagskvällen har man goda förhoppningar om att locka såväl storpublik som ett riktigt vasst startfält. Då SM i enduro körs i Karlskoga under den då nyligen passerade helgen är chanserna stora att några av Sveriges främsta enduroförare också tar möjligheten att mäta sina krafter i den utmanande banan och bjuda publiken på show.

– Förhoppningen är att det kommer ännu mer publik än i fjol och att vi får behålla några av toppförarna från SM, säger Morgan Rosell och berättar att man redan varit i kontakt med flera av dem.

Totalt siktar man på att ha omkring 30 förare på startlinjen, och mycket talar för att fjolårets förare Eddie Karlsson ställer upp även i år.

– Denna gång kör han på Stark Varg som är en elektrisk motorcykel, berättar Morgan, han vann årets första deltävling i vår extremserie Battle of Veklings och det blir roligt att ha honom i startfältet igen.

Under förra årets premiär avgjordes Battle of City i strålande sol och givetvis både tror och hoppas man på något liknande den här gången så att publiken kan sitta på serveringarna runt parken och avnjuta tävlingarna.

– Motorsportveckan brukar väl ha tur med vädret, säger Morgan med ett leende och tillägger: Och blir det för torrt kanske vi fixar ett vattenhinder.

Text: Nicklas Remmegård

Foto: Morgan Rosell, Battle of Vikings; Karlskoga Motorsportvecka