Mycket att uppleva på Motorsportveckans Barndag

Barndagen är ett klassiskt inslag på Motorsporveckan, och den återkommer givetvis även i år. Torsdag 13 juni mellan klockan 13-17 är torget späckat med aktiviteter för barn i alla åldrar.

– Motorsportveckan ska ha något för alla och då vill vi ha en dag för barnen, säger Ewa Thunberg, turismstrateg på Karlskoga Kommun.

Dagen brukar vara uppskattad och välbesökt, och även om programmet kommer fortsätta fyllas på ända fram tills det är dags är mycket som kommer hända på torget under dagen klart redan nu. Karlskoga Energi & Miljö kommer finnas på plats och visa upp sin eldrivna sopbil, och likaså kommer du kunna provsitta blåljusfordon.

– En del föreningar kommer vara med och visa upp sig och ha aktiviteter också, bland annat Rävåsens IK, berättar Ewa Thunberg.

Under eftermiddagen kommer det knytas ballongdjur, Boda Borg-tåget går, och givetvis kommer det finnas en karusell på torget. Alla stora och små barn är välkomna för att ta del av aktiviteterna.

– Det kommer bli en jätterolig dag, menar Ewa Thunberg och tillägger: förra året var det jättefint väder, det beställer vi i år också.

Text: Nicklas Remmegård