Fest kvällen lång när Bergius Bil bjuder in till öppet hus

Öppet Hus på Bergius Bil har blivit en emotsedd tradition på Motorsportveckan. Lördag 15 juni blir det åter feststämning när man hälsar besökarna välkomna till en festlig kväll vid lokalerna på Maskinvägen. Livemusik, burgare, gott umgänge och givetvis fina bilar är något av vad besökarna kan se fram emot.

– I och med att vi håller på med jänkarbilar finns det alltid något roligt att se, och det passar bra ihop med cruisingen på kvällen, säger Peo Bergius.

Peo berättar att man arrangerat öppet hus i samband med Motorsportveckan i många år, och att det redan långt i förväg är många som är på och frågar ”kör ni i år? Blir det fest i år?”

– Man får mycket ryggdunk och folk är sugna, så även om det är mycket jobb känner man varje år att vi kör i år också, ler han.

Att det är ett uppskattat evenemang märks också på tillströmningen av besökare. Gården fylls med folk, och utanför radar jänkarbilarna upp sig. Vanligtvis brukar man ha omkring 400 besökare, ett år när det anordnades dragrace i området samma kväll var man uppemot tusen personer.

– Det är alltid roligt, och så mycket olika människor; raggare, vanligt folk, äldre, yngre… många man inte träffar så ofta, det är jättekul med allt folk man träffar.

Under kvällen kommer det bjudas livemusik av två olika band som ser till att det blir feststämning och klackarna i taket kvällen lång, och SO:s Grill finns på plats för att servera hamburgare. Man kör igång vid 18-tiden, och alla är hjärtligt välkomna.

– Sedan fortsätter vi tills vi tröttnat, avslutar Peo med ett leende.

Text: Nicklas Remmegård