Premiärsuccé när Gammelbackapuben öppnade på klassisk adress

Tidigare i år stod det klar att Gammelbackapuben flyttar in i den klassiska publokalen på Fabriksgatan i Karlskoga, och när man efter några veckors intensiv flytt bjöd in till nyöppning i början av mars blev det genast succé.

– Det var över förväntan, säger Gammelbackas Tony Tingström ett par dagar efter premiären, sånt otroligt drag trodde jag inte det skulle bli.

Det har varit snabba puckar för Gammelbackapuben sedan det blev klart att man tar över lokalen där Woodys och Bryggeriet tidigare huserat. Man fick nycklarna i mitten av februari, och andra helgen i mars slog man upp portarna för premiär.

– Så vi har jobbat på som bara den för att få allt i ordning, säger Tony Tingström med ett leende.

Han berättar att man letat efter en ny lokal till sin pub en tid och när man då fick chansen att ta över den klassiska publokalen fanns inte mycket att tveka på.

– Vi har alltid gillat lokalen och tittade på den redan i höstas när Karlskoga Bryggeri skulle lägga ner sin pub, och nu hittade vi en lösning för att kunna komma in här, det känns jätteroligt.

Vi träffas måndagen efter premiärhelgen, och det går inte att det är en väldigt nöjd, om än något trött, bryggare och krögare som visar oss runt i de nya lokalerna. Öppningen blev en succé och responsen har varit uteslutande positiv.

– Det var otroligt mycket folk både fredag och lördag, och folk var lyriska över maten, säger Tony och tillägger med ett leende:

– Många som varit hos oss på gamla stället tyckte burgarna var godare här, fast vi gör dem på samma vis.

Från att man tidigare enbart haft öppet fredagar har man i och med flytten gått över till att ha öppet både fredag och lördag varje vecka, man har även breddat menyn med framförallt lite fler förrätter och desserter, och tanken är att kunna erbjuda ett större utbud av drinkar för att möte efterfrågan från gäster som kommer lite senare på kvällen.

Det finns lite tankar på hur man ska kunna utveckla det hela vidare, men inget som ännu tagit särskilt konkret form.

– Nu ska vi bo in oss och få in känslan, så får vi se vad vi kommer hitta på.

Text och foto: Nicklas Remmegård