Kommunstyrelsens ordförande och prinsen passade också på att provköra banan.

Bjuder in till racefestför hela familjen

Helgen 7-8 oktober blir det åter racefest på Gelleråsen. I samband med att Prins Carl Philips Racing Pokal kör sin final på den nya kartingbanan bjuds det under söndagen också in till barnens motordag med spännande aktiviteter för hela familjen.
– Det kommer att bli en rolig dag med mycket att se och göra och uppleva, säger Richard Göransson på Gelleråsen Arena.  

Finalen av Prins Carl Philip Racing Pokal, där prinsen själv avser att vara på plats för att dela ut priset, blir premiärracet på banan som invigdes i samband med Kanonloppet i augusti.
– Det här blir som en andra invigning av banan då det är öppet för alla att komma hit och ha roligt, säger Richard Göransson.

Den 1257 meter långa banan är Sveriges längsta kartingbana, och den har en annan karaktär med fler och längre raksträckor än de flesta andra kartingbanor, något som ihop med infrastrukturen runt banan och att den är integrerad med den vanliga banan på Gelleråsen gör det till en unik anläggning.
– Många är spända på att få komma hit och testa banan.

För att fira premiären lite extra bjuder man in till barnens motordag, då man tillsammans med Karlskoga Kommun bjuder på fri entré och många trevliga motoraktiviteter på Gelleråsen.
– Det är roligt att få göra något och att få välkomna alla till en trevlig dag i samband med det här, menar Richard.

Under dagen kommer man utöver att följa den rafflande racingen kunna provköra både gokart, minicross och minigrävmaskiner, blåsljusfordon och stora maskiner kommer att visa upp sig och Bilsportförbundet kommer finnas på plats med sin trailer där du kan testa e-racing och simulatorkörning.
– Det kommer att finnas något för alla i alla olika åldrar, vi hoppas på fint väder och ser fram emot en härlig dag på Gelleråsen för hela familjen.

Text: Nicklas Remmegård
Foton: Gelleråsen Arena