Hyrmaskiner satsar på Karlskoga

Strax före sommaren slog Hyrmaskiner upp portarna till sin butik i Karlskoga. Här hyr man ut alla typer av byggmaskiner till både företag och privatpersoner, och man erbjuder även transport av både material och maskiner.
– Det känns väldigt spännande att etablera sig i Karlskoga, säger Christer Nilsson, sälj- och marknadschef på Byggbetjänten som står bakom Hyrmaskiner.

Hyrmaskiner är ett av tio företag – däribland HEBAB, Karlskoga Byggnadsplåt, Forna Stål & Montage och Golvtjänst i Degerfors – i koncernen Byggbetjänten, vars verksamhet utöver östra Värmland även täcker in Skaraborg, Örebro län, södra Dalarna och Västmanland.
– Hyrmaskiner är etablerat i Lindesberg och Skövde sedan tidigare, och nu satsar vi här i Karlskoga också, säger Christer Nilsson.

Han berättar att Hyrmaskiner haft viss verksamhet i Karlskoga även tidigare, men att man nu satsar på att öppna en butik för att bli mer synliga och öka tillgängligheten för kunderna.
– Att vi har öppet här gör att det blir lättare att komma åt oss, säger Mikael Carlsson, chef för Hyrmaskiner, det känns kul.

Tillsammans med butikschefen Robin Martinez beskriver han verksamheten som att man till både privatpersoner och företag hyr ut maskiner för alla delar inom bygg. Allt från skruvdragare till skylifts, likväl som avfuktare, bilmaskiner och större dammsugare. Därtill erbjuder man transporter, samt försäljning av såväl maskiner som förbrukningsmaterial.
– Skulle något inte finnas här kan det finnas i Lindesberg eller Skövde, menar Mikael, får vi en förfrågan så löser vi det.

Den nyrenoverade butikslokalen finns på Botorps industriområde och man trivs med både läget och lokalerna.
– Det har blivit väldigt fina lokaler efter renoveringen, säger Robin Martinez och lyfter fram det lättåtkomliga läget med en hel del passerande trafik och goda parkeringsmöjligheter.

Man har sett en viss ökning av kunder sedan invigningen i början av september, och man ser ljust på framtiden, där det första målet är att etablera sig och göra människor medvetna om att man finns i Karlskoga
– Det här är en långsiktig satsning som får ta lite tid, understryker Mikael, men vi tror och hoppas att Karlskoga är en bra marknad, än så länge har det varit över förväntan.

Text & foto: Nicklas Remmegård