Årets konsthöjdpunkt närmar sig

22-24 september är det åter dags för Konst runt Möckeln, den uppskattade konstrundan där konstnärer runt om i Karlskoga och Degerfors öppnar upp sina ateljéer.
– Det är årets höjdpunkt för alla medlemmar, något vi alla verkligen ser fram emot, säger Yvonne Lindbom, ordförande för Konst runt Möckeln.

Under årets runda medverkar 52 konstnärer på 27 olika platser runt Möckeln. De utställande är medlemmar i föreningen Konst runt Möckeln, samt inbjudna gästutställare. Därtill medverkar årets ungdomsstipendiat Johanna Danielsson, som ställer ut sina verk på Bofors Gamla Station.

– Hennes verk består av landskap och övriga betraktelser, säger Yvonne Lindbom och tillägger att det är givande att bjuda in och visa upp unga bildskapare.

Yvonne Lindbom

Utöver konstrundan består Konst runt Möckeln av en samlingsutställning på Konsthallen i Karlskoga där alla deltagande konstnärer medverkar med ett verk. Vernissage för samlingsutställningen blir det under Kulturkollisionen lördag 16:e september, då kultur i alla dess former intar Karlskoga centrum.

– Det blir en höjdardag med konst, musik, dans, mat och teater, menar Yvonne.

Hon berättar att Konst runt Möckeln brukar ha omkring 5-6000 besökare, och att förhoppningen är att det ska vara knökfullt både i Konsthallen och på rundan. Bredden på tekniker och uttryck bland de medverkande är stor. Här finns bildkonst, skulptur, fotografi och keramik, men också hantverk som stickning och bokbinderi. Arbetet med att förbereda allt pågår för fullt i både styrelse och arbetsgrupper, och att det är ett efterlängtat evenemang råder inget tvivel om.

– Det är en toppenhelg, det är så kul att ha öppen ateljé och träffa alla besökare, säger Yvonne, vi ser verkligen fram emot det här!

Text: Nicklas Remmegård