Energi och hushållning på teknikdag i Rudskoga

Årets tema på Teknikdagen i Rudskoga kommer att kretsa kring två dagsaktuella teman – energi och hushållning. Traditionsenligt arrangeras teknikdagen den sista söndagen i juli, i år blir det 30 juli på hembygdsgården Erk Orsas.

Under årens lopp har teknikdagen i Rudskoga dragit till sig ett allt större intresse.  Under pandemin blev det ett uppehåll men i år satsas det för fullt. Teknikdagens stora tema kretsar kring energi och hushållning, något som är högaktuellt i dag med energihushållning och olika hushållstekniker. Ett annat tema är när Grålleklubben kommer och som namnet antyder kretsar det kring Fergusontraktorn Grålle.  Även Svenska BM-klubben visar upp sin verksamhet.

Bland andra utställare finns Svenska Byggnadsvårdsföreningen som satsar på information och böcker om byggnadsvård. 

Under Teknikdagen visas också olika former av hantverk, djur, loppis- och marknadsstånd, utställningar och demonstrationer av olika saker. Dessutom bjuds det på underhållning av spele-
män med lite buskspel här och där.

Text: Björn Hallin