Dagliga presentationer av Picassoskulpturen i sommar

Picassoskulpturen lockar många besökare till Kristinehamn. I år gör man en satsning på flera dagliga presentationer av skulpturen för att berätta historien om hur den kom till Kristinehamn.

I år förväntas fler utländska besökare till Sverige, och Kristinehamn är laddat för att möta dem. Broschyrer som besöksguiden och om cykel och vandring finns på flera språk, och hemsidan
visitkristinehamn.se har gåtts igenom på både svenska och engelska.
– Gästerna vi möter på turistbyrån och vid Picassoskulpturen tycker att Kristinehamn är en mycket mysig stad med charmiga hus, ett unikt utbud och närhet till vattnet säger Bettina Johansson, Turismsamordnare. Jag ser så mycket fram emot att inspirera till merbesök i år eftersom det finns så mycket nyheter.

En av nyheterna är att det kommer ske en presentation av Picassoskulpturen, som är Kristinehamns mest besökta plats, fyra gånger dagligen under högsäsong. Varje heltimme mellan klockan 12-15 berättas om skulpturen och hur den kom till Kristinehamn. Det är en unik historia som många besökare och invånare i Kristinehamn är nyfikna på. En del av informationen finns på de utställningsskyltar som sattes upp i fjol, men under de dagliga presentationerna berättas mer.
– Genom denna satsning kommer vi att kunna nå ännu fler besökare och erbjuda dem en personlig och snabb service för deras behov av information och vägledning. Att hjälpa besökarna, att göra mer är en viktig uppgift, säger Karin Dröschmeister, Näringslivsstrateg Närsam.

Infopointen vid Picassoskulpturen är öppen varje dag fram till 13 augusti, och är i år placerad bakom trägolvet mellan handelsboden och glassboden på Picassos veranda. Även turistbyrån är öppen dagligen under samma period och står redo att ge tips, svara på frågor, erbjuda information om allt från sevärdheter, gott att äta, aktiviteter och boendealternativ.
– Vi är redo att dela med oss av lokala tips och rekommendationer för att säkerställa att varje besökare får en minnesvärd upplevelse utifrån deras personliga önskemål och intressen i vår vänliga och nyskapande skärgårdskommun, säger Karin Dröschmeister. Vi vill ha fler besökare till Kristinehamn och besökare som stannar längre och på så sätt stärka vår besöksnäring som är en viktig näring i Kristinehamn.

Text: Nicklas Remmegård. Foto: visit Kristinehamn