Vassa namn till årets bluesfestival vid Näset

Lördag 29 juli, är det åter dags för Karlskoga Summertime Blues Festival. Nu är årets artister släppta, och det är en celeber skara som kommer till Näset i sommar.
– Vi hade bra artister förra året, men i år blir det ännu ett strå vassare, säger Mike Luff på arrangerande MR Events.

De stora dragplåstren är Eric Gadd och Mikael Rickfors, herrar som levererat mängder av hits och knappast behöver någon närmare presentation. Därtill kommer bluesbanden The Blue Benders, Slowman Band och Virginia and Skybenders, som alla tre handplockats av medarrangerande Karlskoga
Rock & Bluesförening, kliva upp på scenen vid Näset.
– Blandningen av artister är riktigt bra, bluesbanden spelar både lugn och rivig blues, och med Gadd och Rickfors blir det även lite rock och soul, säger Mike Luff.

The Blue Benders är svensk blues stjärnskott som bjuder på rejält ös och säljer ut varhelst de spelar. Slowman Band frontas av Svante ”Slowman” Törngren och bjuder på såväl eget material som klassiker och favoritlåtar, inte minst Hendrix vars låtar Slowman gjort uppmärksammade tolkningar av. Även Virginia and Skybenders blandar eget material med låtar av bluesens stora, och har med sina influenser från blues och soul överösts av lovord från kritiker och publik.

Som i fjol bjuds tidigare på dagen in till en familjedag på området med fritt inträde och en massa roliga aktiviteter. Clownen Mary kommer tillbaka, liksom Lovisas Ponnystall som håller i ponnyridning. Bananpiraten bjuder på trolleri, och dessutom kommer BIK:s maskotar Boris och Doris och delar ut glass.

Festivalen togs emot väl under sitt premiärår och med ett års erfarenhet i bagaget har man skruvat lite på konceptet för att kunna göra en ännu vassare festival. Exempelvis kommer man i år ha serveringstillstånd för hela området.
– Vi hoppas på lapp på luckan, säger Mike med ett leende.

Text: Nicklas Remmegård