Årets nya inredning i tvättstugan går i sobert grått.

Praktisk och stilren vardagsdröm i årets tvättstugenyheter

Välkommen in i en tvättstuga som präglas av smarta lösningar – där allt från sittplatser med förvaring till källsortering gör vardagens bestyr enklare. När det svenska familjeföretaget Vedum Kök & Bad presenterar årets tvättstugenyheter går form och funktion hand i hand. Den släta luckan Maja i betonggrått, luftiga arbetsytor och dold förvaring bidrar till den rätta känslan.

De flesta tillbringar många timmar med tvätt och klädvård varje vecka, men ändå har tvättstugan ofta varit ett rum som glömts bort när vi inrett våra hem. Något som nu håller på att förändras.

Ofta är tvättstugan ett av hemmets viktigare rum. Det är här som vi börjar skapa ordning och reda för resten av hemmet och spenderar mycket tid med våra vardagsbestyr. Så är det någonstans man ska satsa på smarta funktioner och val som håller över tid är det i tvättstugan.

Företaget Vedum bjuder i årets tvättstugenyheter på smarta arbetsytor, dold förvaring och genomtänkta lösningar. I inredningen märks  släta luckor bland annat i kulören betonggrå, som tillsammans med en nyhet för i år, den Svanenmärkta laminatbänkskivan Ipanema vit, ger rummet ett modernt och stilrent uttryck.
– När resten av hemmet fylls med färg och spännande material kan tvättstugan göras till en lugn oas där man kan landa och få lite egentid. Ett rum som det faktiskt går att vara i. Sobra kulörer bidrar till den ordnade och harmoniska känslan. I över ett sekel har vi tillverkat inredning till våra hem, med målet att skapa funktionella och trivsamma lösningar, och det är erfarenhet som kommer väl till pass när vi skapar tvättstugelösningar till våra kunder, säger Jenny Andersson på Vedum.

I den nya miljön har Vedum skapat många synliga och osynliga lösningar som gör tvättstugan till en praktisk vardagsdröm. Diskhon är rymlig och praktisk och i kombination med blandaren är det lika lätt att handtvätta ömtåliga plagg som att skölja av barnens regnbyxor. Den dolda förvaringen gömmer effektivt allt från handdukar och strykjärn till tvättmedel och städprodukter. Arbetsbänken ramas in av ett dekorativt och lättstädat stänkskydd.

Bra arbetsbelysning är A och O i en klok tvättstuga.  Därför är det bra att satsa på belysningen. I år utökas även Vedums tvättstugesortiment med en ny belysning, Tuve, som ger ett härligt och inbjudande ljus.

Sist men inte minst kompletteras arbetsbänken med en smidig sittbänk i betonggrått, som ger extra avställningsyta och rymmer massor av dold förvaring. Att skapa en sittbänk av lådmoduler med samma kulör, lucka, bänkskiva och knopp som i övriga tvättstugan är både praktiskt och fint.

Text: Björn Hallin