– Vi är utbildade spabadstekniker och har möjlighet att serva och reparera alla typer av spabad, säger David Elg på Ljudfabriken.

Erbjuder underhåll och service av populära bad

De senaste åren har spabaden blivit allt fler. Därför satsar nu Elon Ljudfabriken på att erbjuda service och underhåll av spabad.
– Vi är certifierade spabadstekniker som kan serva och reparera alla typer av Spabad, säger David Elg på Ljudfabriken.

Spabad har funnits i Elon Ljudfabrikens sortiment i ett par år och man har även Swebadcertifiering, vilket innebär att man kan felsöka, utföra service och reparera spabad från både Swebad och andra tillverkare. David Elg menar att service och underhåll blir en allt viktigare nisch att satsa på.
– Många köpte spabad under pandemin och de kommer behöva underhåll, säger han.

Det är nu när våren kommer som servicebehovet är som störst. Det gäller kanske särskilt om du haft ditt spabad avstängt under vintern. När badet då startas upp efter att inte ha varit igång på ett tag kan fel lätt dyka upp.
– Då kan vi felsöka och se vad som behöver göras, säger David och berättar att man vill erbjuda kunderna en helhetlösning, i linje med visionen om att bli varuhuset för allt i hemmet.

Det handlar dels om servicebiten, men också att man tillsammans med Swebad jobbar med lösningar för energieffektivisering av baden och att man även är återförsäljare.
– Vi är utbildade spabadstekniker och har möjlighet att serva och reparera alla typer av spabad, och hittar vi något fel som inte går att reparera kan vi erbjuda kunden ett nytt bad till ett bra pris.

Han menar att man som spabadsägare bör tänka på att badet ska rengöras minst tre gånger om året. En gång på våren, en gång mitt på sommaren och till sist en gång på hösten när man gör badet klart för vintern. Det är också viktigt att inte använda för mycket klor, blir det för starkt börjar kloret angripa delar i spabadet.
– En tumregel är att om det luktar klor när du lyfter på locket har du antingen överdoserat kloret eller behöver göra rent badet. Kloret reagerar på smuts, så utan klordoft och med klart och fint vatten är det rent.

Text & foto: Nicklas Remmegård