Förra årets premiär av Kristinehamns bokfestival blev en uppskattad tillställning som biblioteket hoppas ska återkomma varje år.

Kristinehamns bokfestival 2023 efterlyser fler författare

Lördag 22 april är det återigen dags för bokfestival på biblioteket i Kristinehamn. Kristinehamns bokfestival hade premiär på Världsbokdagen förra året och arrangemanget var uppskattat av både besökare och medverkande författare.

– Tanken är att vi kan erbjuda lokala författare en publiklockande arena så att de får träffa sina läsare och sälja sina böcker. Arrangemanget är ett samarbete med bland annat den lokala bokhandeln som också är en viktig pusselbit när det gäller läsfrämjande för alla åldrar, säger bibliotekschef Lena Saltberg.

Förutom att få träffa författare inom olika genrer kommer besökaren i år att erbjudas ännu fler aktörer och föreläsningar inom litteratur- och demokratiområdet. Bokförläggaren Norlén & Slottner och dialektentusiasten Elias Storm finns på plats liksom Maria Andersson, chefredaktör på Nya Kristinehamnsposten. Släktforskarföreningen erbjuder hjälp till den som vill komma igång med släktforskning och för barnfamiljen finns det pyssel och aktiviteter under hela dagen. Programmet finns i sin helhet på www.bibliotekvarmland.se.

Många författare är redan bokade men biblioteket efterlyser fler lokala författare som vill vara med. Programpunkterna är satta, men det finns plats för fler författare i den planerade mässdelen där man har möjlighet att möta sina läsare och sälja böcker.

– Vi välkomnar fler författare att lämna intresse att delta i årets bokfestival. Kravet är att du ska ha gett ut en bok redan och att du har någon form av anknytning till kommunen, hälsar Linn Lundtoft, bibliotekarie och samordnare för arrangemanget.

Sista dag för intresseanmälan att medverka i bokfestivalen är 15/4.

Källa: Kristinehamn kommun. Foto: Nina Simonen.