Hur huset är tänkt att se ut när det blir färdigt, fasad mot Loviselundsvägen.

Unikt boende på Katrinedalstomten

Många är de karlskogingar som genom åren lekt, skrattat, gråtit och kanske rentav mött sin första kärlek på Katrinedalsskolans skolgård. Sedan skolan revs för över tio år sedan har tomten stått tom, men nu ska den åter bebyggas.

– Vi såg det här som en unik chans att bygga ett stort hus i centrala Karlskoga, säger Mattias Wik på Widén & Erikson Byggnads som står bakom Brf Spoven som ska byggas på Katrinedalstomten, det är roligt att få vara med när det händer något.

Man säljstartade projektet med ett välbesökt och uppskattat lanseringsevent i slutet av februari. Intresset har varit stort med en hel del påringningar och mycket interaktioner kring projektet på sociala medier.
– Det har mestadels varit positiva reaktioner och folk är engagerade, säger Mattias, det är roligt.

Huset kommer att ha 42 lägenheter fördelat på sex våningar. 
Det blir tvåor, treor och fyror, varav de största landar på strax över 123m2. Redan i vad man kan kalla grundutförande kommer standarden att vara hög, och genom ett väl tilltaget tillvalsprogram kommer det vara möjligt att själv påverka och sätta sin prägel på boendet. Det kan handla om färgsättning, material i ytskikt eller om man vill ha inglasad balkong. Det kommer finnas garage i källaren, och på taket blir det en stor gemensam takterrass.
– Närheten till centrum och möjligheten att ta hissen från garaget till takterrassen blir unikt för Karlskoga.

Planen är att börja bygga när man har 80% förhandsavtal, vilket enligt Mattias förhoppningsvis blir vid årsskiftet. Därefter räknar man med att det kommer ta omkring ett år att bygga huset.
– Om allt går perfekt kommer vi ha inflyttning i slutet av 2024 eller första kvartalet 2025.

Sedan kommer den gamla skolgården åter fyllas med liv och rörelse, fast kanske kommer det spelas lite mindre fotboll än det gjorde när det begav sig.

Text: Nicklas Remmegård
Bilder: Widén & Erikson.