Jimmy Lundström, JL Kemi.

Revolutionerande rengöringsmedel från Karlskoga nu i butik

Sedan någon månad tillbaka kan du hitta lokalt utvecklade rengöringsmedel på butikshyllan i Karlskoga och Degerfors. Det är JL Kemi som med varumärket Cretsa nu lanserar sina cellulosabaserade rengöringsmedel i butik.
– Cretsa är tillverkat av naturens egna råvaror vilket de flesta andra medel inte är, säger Jimmy Lundström på JL Kemi.

Vi har tidigare i Mnytt berättat om Karlskogaföretaget JL Kemi och deras revolutionerande rengöringsprodukter baserade på cellulosa. Nu finns produkterna i butik. I februari lanserades Cretsa på Ica Maxi i Karlskoga och nyligen även på Ica Kronhallen i Degerfors.
– Det är två produkter som lanserats, säger Jimmy Lundström på JL Kemi, Ren Bil och Allrengöring.

Det speciella med produkterna från Cretsa är just att de bygger på modifierad cellulosa som tränger undan smutsen och att de består av 100% naturliga råvaror.
– Vad vi vet är vi först i världen med den här tekniken, säger Jimmy och påpekar att eftersom medlet fungerar på ett annat vis är det också effektivt mot smuts som andra medel inte fungerar lika bra på.

Gensvaret har varit gott och Jimmy berättar att han fått jättefina kommentarer från kunder som provat Cretsa. Sedan lanseringen har man sålt en hel del flaskor, men man är också ödmjuka inför utmaningen att få människor att prova ett nytt märke.
– Har man använt ett visst märke i många år köper man ofta det av gammal vana, men jag hoppas att folk testar den här nya generationens rengöringsmedel.

I dagsläget finns som sagt två produkter på butikshyllorna men framöver är tanken att lansera fler produkter. Jimmy nämner bland annat tvättmedel och golvmedel, men också hårschampo.
Förhoppningen är också att fler butiker ska välja att ta in produkterna i sortimentet.
– En kund berättade att han rensat ut allt han hade i städskåpet till förmån för Cretsa, berättar Jimmy. Det är miljövänligt och effektivt, och väldigt snällt mot plånboken.

Text & foto: Nicklas Remmegård