Hazze Eriksson framför den nya, större lackboxen.

Autolacken flyttar till nybyggd lokal

Vid årsskiftet påbörjade Autolacken flytten till helt nybyggda lokaler på Drevsta. Nu börjar flytten, som även innefattat bygget av en helt ny lackbox, bli klar och man är redo att sparka igång.
– Det här kommer bli hur bra som helst, säger Hazze Eriksson på Autolacken.

– Där får småbilarna komma in, så tar vi de stora här borta, säger Hazze Eriksson med en gest mot de två portarna på varsin sida om den nya lokalen.

Han medger att det varit en hel del jobb med flytten och att det stundtals varit både stressigt och hetsigt att få allt klart, men när vi träffas i mitten av januari är man inne på sluttampen.
– Någon vecka till så är vi helt färdiga och redo att köra igång, menar han, det är skönt att det börjar bli klart.

Den nya lokalen har många fördelar gentemot den tidigare. Man har kunnat bygga en högre box för att kunna ta emot ännu större fordon, man kan använda ytan mer effektivt och då det är helt nybyggt har personalen kunnat vara med och säga var de vill ha sina arbetsstationer och hur utrustningen ska placeras för att få ett bra flöde.
– Det är kul att flytta in i en nybyggd lokal och kunna få det som man vill med bra lösningar på allt.

Även om lokalen är ny är verksamheten densamma, och man tar sig an allt från fordon av alla de slag till köksluckor. Husbilar bara fortsätter öka, och med den nya större boxen kan man alltså ta sig an ytterligare lite större fordon.
– Vi lackar allt det är färg på, säger Hazze med ett skratt, och just som han sagt det kommer en kund in med ett badkar som ska lackas.
– Du ser, vi lackar allt.

Han är väldigt nöjd med flytten och ser fram emot att få igång verksamheten, beskriver det som en nytändning.
– Det är nytt och fräscht och vi behövde större utrymme så det är klockrent, det blir riktigt kul att öppna.

Text & foto: Nicklas Remmegård