Anna Ragén, Tony Ring och Ronnie Erhard inviger den nya lekplatsen tillsammans med barn från förskolan Räven.

Premiärlek på Karlskogas nya lekplats

Nu är den nya lekplatsen i Ekmansdalen invigd. Ett femtontal barn hade bjudits in för att premiärleka, och av responsen att döma är lekplatsen en hit.

– Det så fint med en ny modern lekplats, det känns verkligen jättebra, säger Tony Ring, som dagen till ära också passade på att ge Ekmansdalen ett nytt namn.

Ett ystert tjut sprider sig över Ekmansdalen när barnen från förskolan Räven som bjudits in till invigningen äntligen får prova den alldeles nya lekplatsen. De flesta rusar rakt mot snurrkarusellen Spinmee, som fått många ivriga och längtansfulla blickar medan barnen med beundransvärt tålamod väntat på att bandet ska klippas.

– En sån får vi nog ha på fler ställen, säger Sonny Larsson, enhetschef på kommunen, med ett leende.

Strax dessförinnan har både kommunfullmäktiges ordförande Anna Ragén och Tony Ring, ordförande för kommunstyrelsen, hållit varsitt kort tal där de pratat om såväl barndomsminnen av Ekmansdalen som stoltheten över den nya lekplatsen.

Sonny Larsson

– Frågan är om inte det viktigaste man kan inviga är en lekplats, säger Tony Ring, innan han passar på att föreslå ett nytt namn på Ekmansdalen:

– Kanske borde vi kalla det Lekmansdalen i fortsättningen.

Medan barnen kastar sig in i leken och med högljudda skratt provar de nya gungorna, slänger sig i den stora klätterställningen och undersöker lekhuset berättar Sonny Larsson att projektet med lekparken har pågått sedan i våras och att man samtidigt gett hela Ekmansdalen ett ansiktslyft.

– Nu har vi en riktig lekplats i centrum, säger han, det känns jättebra.

Lekparken är tillgänglighetsanpassad för att kunna användas av alla barn oavsett förmåga, och läget på höjden ovanför dammen är lättillgängligt samtidigt som det är en lugn och bra miljö utan trafik i närheten.

När barnen efter en kort fikapaus lika ivrigt som förut åter rusar mot lekutrustningen är det lätt att konstatera att lekparken redan är en succé.

Text och foto: Nicklas Remmegård