Alla på Mojoboats har fiskat mycket, säger Albin Sharghi.

Sportfisket är kärnan för Mojoboats 

Mojoboats är ingen vanlig båthandlare. Med ett brinnande sportfiskeintresse som grund har man riktat in sig på sportfiskebåtar och siktar på att bli en komplett leverantör för all typ av sportfiske.
– Det ger en extra edge på det att vi vet hur det är att vara på sjön med full utrustning, säger Albin Sharghi, delägare och produktchef på Mojoboats.

– Innan vi flyttade hit var lokalen bilmuseum, här fanns en av Europas största samlingar av VW-bubblor, berättar Albin Sharghi när han visar runt i Mojoboats showroom i Pålsboda ett par mil söder om Örebro.

Här står ett femtontal sportfiskebåtar –  både nya och begagnade –  uppradade, klara för leverans. Längs en vägg står ett antal utombordsmotorer i olika storlekar, den största större än Mnytts utsände, längre in finns butiksdelen med ett brett utbud av fiskeutrustning och båttillbehör.
– Du ser att alla båtar står på trailer, säger Albin, det är ganska typiskt för just sportfiskebåtar att man har dem mycket på trailer och lägger i dem när och där de ska användas snarare än att ligga vid samma brygga hela sommaren.

För Mojoboats är det just fisket som står i centrum, och det är också ur sportfiskeintresset verksamheten växt fram. Många säljer sportfiskebåtar, men Mojoboats är ganska unika i att ha kärnan i fisket snarare än att ha halkat in på det från båthållet.
–  Vi har alla fiskat mycket, så vi vet vad som krävs och vad man vill ha, menar Albin, vi vet vad vi pratar om.

Att det är fiske som är fokus märks också i att varje båt i princip skräddarsys för kunden. Man bygger ihop ett paket med den elektronik och utrustning kunden vill ha, så när allt är färdigmonterat och båten rullas ut från verkstaden är den helt fiskefärdig.
–  En sån här båt med mycket extragrejer tar minst en arbetsvecka att montera med elektronik, motor, utrustning och så vidare, säger Albin med en gest mot den båt mekanikern Micke är i full färd med att montera, det är en stor montering.

Mojoboats startade 2011 och pilarna har pekat stadigt uppåt, från 2014 och framåt har det varit en som Albin uttrycker det vansinnig ökning. Idag levererar man omkring 200 nya båtar per år, ännu fler begagnade. Det finns ingen anledning att tro att det ska bli färre framöver.
–  Sportfisket växer så det knakar, det är superkul.

Text & foto: Nicklas Remmegård