Wendy spelas av Antonia Cervall.

Sommarteater med Peter Pan på Björkborn

Under sommaren tar Teaterföreningen Lyset i Karlskoga med besökarna till ”Landet Ingenstans”. På Alfred Nobels Björkborn får publiken möta de kända figurerna Peter Pan. Wendy, Peter, Tingeling, pojkarna, piraterna och alla andra från  en klassiska berättelsen.

Sommarteatern hade premiär den 18 juni och spelas fram till 16 juli. Teatern handlar om Peter och Ting som är i London där Peter har fattat tycke för en familj på avstånd. Peter älskar hur mamman i familjen berättar sagor för sina barn. Peter Pan i sin tur är en övergiven ung pojke och hela pjäsen handlar om de övergivna barnen, om längtan och vänskap. Alla har tagit sig till ”Landet ingenstans”, en ö där även Kapten Krok och hans gäng håller till. Pjäsen innehåller mycket musik, både nyskriven som äldre stycken. Pjäsen riktar sig till alla åldrar och för dramatiseringen svarar Peter Krantz och musiken Åke Norén, Peter Krantz och Thomas Augustsson. 

Text: Björn Hallin. Foto: Ola Gustafsson