Bygger A-traktor inför publik

Går det att bygga en A-traktor från grunden på bara fyra dagar? Den utmaningen har bröderna Ludvig och Hampus Blom fått och du kommer kunna följa bygget live under Motorsportveckan.

De senaste åren har intresset för A-traktorer fått ett rejält uppsving och självklart har A-traktorn en plats på Motorsportveckan. På bara fyra dagar, onsdag till söndag, kommer en vanlig personbil byggas om till A-traktor med allt vad det innebär.
– Idén kom från familjen Blom och utgick från tanken ”Kan man bygga en A-traktor på fyra dagar? Klart man kan!”, säger Johan Granquist, projektledare för Motorsportveckan.

– Den ställs ut som vanlig bil på onsdagen, säger Ludvig Blom som tillsammans med tvillingbrorsan Hampus kommer vara den som håller i bygget och så kan man komma och titta medan den byggs.

Han berättar att de har erfarenhet av att bygga A-traktorer sedan tidigare och att intresset för att hålla på med bilar funnits med sedan barnsben.
– Det har alltid funnits intresse i familjen, så det var nästan självklart att vi också skulle hoppa på det.

Ludvig ser fram emot bygget och tror att det kommer bli roliga dagar, men att det så klart också kommer innebära en utmaning. Dels att A-traktorn ska byggas på så pass kort tid, men också för att man kommer göra det inför publik.
– Det är man inte riktigt van vid, menar han, men det blir en kul grej.

När A-traktorn är färdig på söndagen kommer den att säljas på auktion och en del av intäkterna skänks till välgörenhet. Bygget kommer både gå att följa digitalt via en livestream och på plats i verkstaden på Lokstallsgatan 23 i Degerfors.

Text: Nicklas Remmegård