Michael Ivansson, ägare och VD på Sartex.

Skräddarsyr ditt uterum

När sommaren närmar sig vill många bygga ett uterum. Sartex i Karlskoga erbjuder kompletta och skräddarsydda lösningar från Expodul, där bara fantasin sätter gränserna.
– Nu är det väldigt populärt, vår och höst är högsäsong för beställningar, säger Michael Ivansson, ägare och VD på Sartex.

Uterum, inglasade balkonger, växthus, på senare tid en hel del poolhus. I och med att man inte har färdiga mått är begränsningarna få, och man kan göra anpassningar helt enligt kundens önskemål.
– Vi är öppna för alla förslag, säger Michael, allt inom uterum, inglasningar, växthus… inget är en begränsning egentligen.

Han lyfter fram enkelheten som en fördel, att beställa ett uterum från Sartex är inte postorder utan det finns en personlig relation där Sartex tar hand om hela processen från beställning till färdigt uterum. Även i de fall där kunden väljer att själv montera uterummet finns man tillgängliga och kan hjälpa till längs vägen.
– Vi kan även erbjuda en minigrävmaskin för den som exempelvis vill ta bort tujor eller borra för plintar i förberedande syfte, påpekar han.

Man utgår från Karlskoga och tar sig an uppdrag inom en radie på omkring 7-8 mil, vilket täcker in såväl Karlstad som Örebro. Att montera ett uterum tar ungefär en vecka, och då de tillverkas i Sverige är det relativt snabb leverans. Vill du ha ditt uterum till sommaren är det dock hög tid att beställa, när vi träffas en bit in i maj menar Michael att det är precis på gränsen för att man ska hinna få upp rummet före sommaren.

För att göra uterummet komplett erbjuder Sartex även inredning och tillbehör såsom skorstensfria etanolkaminer och infrapaneler – en vidareutveckling av den klassiska infravärmaren som smälter in i inredningen och även går att använda i exempelvis badrum och källare. En nyhet är att du även kan köpa utemöbler från Hillerstorp ihop med uterummet.
– Det ser bra ut framåt, säger Michael, det är full fart nu under våren.

Text: Nicklas Remmegård. Foto: Sartex