Hört & Hänt – Bilnyheter från världens alla hörn!

Bli inte lack på kungahuset

Drottning Elizabeth II har suttit sjuttio år på tronen och det firar brittiska McLaren genom att erbjuda en unik jubileumslack. Först ut blir supersportbilen Artura som dagen till ära fått ett speciellt kylaremblem med texten ” Elizabeth II”. För att få till den perfekta kulören kallade man in färgexperterna hos AkzoNobel och efter åtta dagar lyckades man få fram en lack med skimrande platinaeffekt. Den engelska drottningen firar nämligen sitt ” Platinum Jubilee”. 

BMW i rampljuset

Filmfestivalen i Cannes firar 75-årsjubileum och det kändistäta eventet lockar celebriteter från hela världen. Det är på den franska Rivieran som guldpalmen delas ut till bästa film och Renault har varit en trogen huvudsponsor – men i år får kändiseliten åka BMW. Tyskarna ställer upp med en imponerande flotta bestående av 163 elbilar (varav första liveframträdandet av nya i7) och har transporterat kändisar som Tom Cruise, Julia Roberts och Anne Hathaway hela vägen fram till röda mattan. Frågan är bara om priset för bästa bi(l)rollsinnehavare går till BMW?

Merca såld för 1,4 miljarder

En liten skara bestående av världens rikaste bilsamlare flögs i största tysthet in till Mercedes-Benz Museum i Stuttgart den 6:e maj. På agendan stod en topphemlig auktion och objektet var inget mindre än en 300 SLR Uhlenhaut Coupé från 1955. Det är en raritet som enbart existerar i två exemplar och priset blev – håll i er nu – hela 1,4 miljarder kronor. Därmed är ”silverpilen” världens dyraste auktionsbil och petade ner en Ferrari 250 GTO som såldes för 481 miljoner kronor 2018. Säljare var Mercedes själva och vem köparen är förblir en hemlighet.

Trampa dig till guldet

Världens gulligaste racingtävling går av stapeln den 17 september och är öppen för alla juniorer mellan 4 till 11 år. Settrington Cup är inne på sin tionde tävling och hålls varje år i samband med Goodwood Revival. Här får vi se småttingarna springa till sina Austin J40-bilar, hoppa in bakom ratten och trampa i väg i en sjudundrande fart. En nyhet för i år är att alla barn kan tävla om en startplats på www.goodwood.com. Själva trampbilen tillverkades av Austin mellan 1950 till 1971 och sysselsatte uteslutande skadade kolgruvearbetare.

Vinn en Mustang 711

Vad sägs om att vinna en specialbyggd Ford Mustang 711? Den amerikanska muskelbilen är som namnet antyder en rullande reklampelare för 7-Eleven. Exteriören har företagets berömda ränder i orange, rött och grönt med fräcka citat som ”another one bites the crust”. Interiören kantas av finurliga detaljer som pizzaslicehållare, specialgjorda mugghållare för Big Gulp och själva växelspaken är en gjuten sak föreställande företagets storsäljande slush. Tävlingen är dessvärre enbart öppen för amerikanska medborgare.

Text: Jenny Nilsson / © CNP AB

Foto: CNP AB