Populär och smidig biltvätt anordnar seniordag

En smidig, lättillgänglig och prisvärd biltvätt är grundtanken med Speedwash 24. Här kan du göra allt från en snabb avspolning till en heltvätt av bilen.
– Det är roligt att se kunder åka härifrån nöjda och glada med en ren bil, säger Marcus Beckman.

Marcus Beckman berättar att idén föddes vid ett besök i Tyskland för 20 år sedan. Där fanns ganska många liknande anläggningar, och han kände att det borde kunna bli någonting även i Sverige. Det tog några år, men 2009 kunde han göra verklighet av idén och Speedwash 24 öppnade sin första tvättanläggning i Linköping.

Anläggningen på Storängen öppnade 2015, och har varit uppskattad av kunderna. De har blivit fler för varje år, och Marcus tror att intresset kommer fortsätta öka.
– Ju större medvetandet om att det inte är särskilt bra för miljön att tvätta bilen hemma tror jag att fler kommer att vilja tvätta såhär, säger han.

Smidigheten är grunden i konceptet, ledorden är snabbt, billigt, enkelt och miljövänligt. Du ska kunna svänga in om du åker förbi och kommer på att bilen behöver tvättas, på väg hem från jobbet eller närhelst andan faller på. Tvättanläggningen är obemannad och öppen dygnet runt.
– Det enda du behöver ha med dig är ditt betalkort.

Du köper polletter eller tvättkort i en automat, och sedan är det bara att tvätta. Varje pollett motsvarar en viss tid, och ju vanare man blir med redskapen desto snabbare går det att tvätta vilket gör att det blir billigare.
– En del kunder tävlar mot sig själva, ler Marcus, ”nu ska jag komma ner från 5 polletter, till 4”.

7 maj anordnas en seniordag. Då kommer man att finnas på plats för att visa, svara på frågor och bjuda på fika. Man ser att fler och fler seniorer kommer och tvättar sin bil, samtidigt som många äldre kan känna sig lite osäkra på tekniken.
– Det kan handla om allt från att förstå hur man köper tvättkort till hur det funkar i båsen, säger Marcus. Dagen riktar sig särskilt mot äldre, men alla är välkomna.

Text & foto: Nicklas Remmegård