Motorsportveckan blir folkfest för hela familjen

Med knappt två månader kvar till Karlskoga Motorsportvecka börjar programmet ta form. Med fem arenor och fokus på motor, mat och musik kommer det bli en fullmatad motorvecka.
– Det blir en folkfest för hela familjen, säger projektledare Johan Granquist.

Johan Granquist

Motorsportveckan sparkar igång onsdag 15 juni med invigning på torget följt av stor cruising. Då kommer centrum fyllas av fina bilar, och mycket folk längs gatorna. Därefter följer en vecka full av aktiviteter.
– Det känns som att vi kommer få ihop en riktigt bra vecka, säger Johan, jag är väldigt nöjd med programmet.

Bland programpunkterna nämner han bland annat Muskelbilar Sverige på arena flyget under fredagen. Det blir en stor träff för de som har muskelbilar från åren 1964-73, och man räknar med att det kommer att komma väldigt många fräna bilar. Fräna bilar lär det också bli när Charleswood Street Freaks anordnar sin stora bilutställning Summer Meet, som har kommit att bli en stor och uppskattad del av motorsportveckan.
– Senast var det 500 bilar, det lär inte bli färre i år.

Andra återkommande evenemang under veckan är bland annat Velodromloppet på Gelleråsen, SM-deltävlingen i aquabike vid näset och MX Show, medan exempelvis uppvisning i classic trial är nytt för i år. Dessutom kommer Svenska Bilsportförbundet finnas på plats med sin trailer med virtuell bilsport.
– Det är en jättecool trailer där det finns möjlighet för alla att prova på virtuell bilsport.

Johan menar att motorsportveckan ska ha något för alla, och att alla ska ha kul. En del i det är att man under torsdagen lägger lite extra fokus på barn och unga. Det blir barndag på torget, och senare på kvällen en ungdomskväll på arena Nobel.
– Det kommer bli en kväll för ungdomar av ungdomar.

En nyhet för i år är att man inte säljer några motorpass. De flesta av arenorna är gratis att besöka, och för de aktiviteter som är avgiftsbelagda löser man biljett på plats. Johan ser fram emot veckan, nu är det bara ett par månader kvar och det börjar så sakteliga närma sig.
– Det ska bli fantastiskt kul att göra det här, säger han, särskilt nu när vi inte haft något liknande evenemang på ett par år.

Text: Nicklas Remmegård. Foto: Motorsportveckan 
Foto: Alfonz photo´s. Foto: Wheels n photo