Ingrid Elgh och Richard Göransson laddar för Midnattssolsrallyt.

Anrikt rally kommer till Karlskoga

Onsdag 6 juli går starten för det anrika Midnattssolsrallyt på Gelleråsen i Karlskoga. Efter en dag fylld med festligheter kör de fina, historiska rallybilarna sin första specialsträcka i kvällssolen på motorstadion.
– Då kommer man kunna se och framförallt höra de gamla bilarna, säger Richard Göransson på Gelleråsen Arena.

Midnattssolsrallyt är en av Sverige största motortävlingar och i år har Gelleråsen i Karlskoga äran att stå värd för evenemanget.

Rallyt kickstartar med en riktigt festlig och actionfylld dag på Gelleråsen 6 juli. Richard Göransson och hans kollega Ingrid Elgh berättar att man kommer bygga upp ett festivalområde med foodtrucks, öltält och underhållning. Man kommer också ha många roliga aktiviteter för barn och en särskild famliy fun zone.
– Oavsett om du har ett stort eller litet motorintresse, om du  kommer med familjen eller för en rolig kväll med kompisarna ska det passa alla att komma hit.

Det kommer hända mycket under dagen, allt från cruising inifrån stan till ett race of legends där välkända motor- och idrottsprofiler tävlar mot varandra. Den riktigt stora grejen utöver själva rallyt är dock Midnattssolsrallyt Super Show. Med start ett par timmar innan rallyt kör igång blir det en spektakulär show med bland annat uppvisning av monstertruck, drifting och dragracing burnout, där riktigt muskelstinna bilar drar på.
– Vi kallar showen i eld och rök, säger Richard. Vi ska göra allt för att bjuda på show, action och glädje.

Han ser särskilt fram emot uppvisningen av monstertrucken Thor, som han beskriver som en stor grej som känns mäktig och unik. Ingrid lyfter även fram burnouten som något man inte bör missa.
– Jag har varit på det i USA, och det var jättehäftigt.

Dagen avslutas sedan med en rejäl efterfest. Partybandet Drängarna ställer sig på scenen och det blir klackarna i taket till långt in på nattkröken.
– Det ska bli jättekul, säger Richard, Midnattssolsrallyt är ett nytt evenemang som vi inte haft förut. Det är en dag då alla är välkomna.

Midnattssolsrallyt blir årets största evenemang på Gelleråsen, och man räknar med uppemot 10 000 åskådare.
– Det är kul för Karlskoga som motorstad att få ett såhär stort event, menar Ingrid, det är några år sedan det var något riktigt stort.

Text & foto: Nicklas Remmegård
Foto: Gelleråsen Arena. Foto: Midnattssolsrallyt