2022 Dodge Challenger SRT Super Stock: The newest Dodge drag rac

Hört & Hänt: Bilnyheter från världens alla hörn!

Drömjobbet hos Dodge

Vad sägs om att arbeta för Dodge under ett år och förutom en Challenger SRT Hellcat med obegränsat däckkonto så får du 1,5 miljoner kronor för besväret? Jänkarna söker nämligen en ”chief donut maker” och arbetsbeskrivningen har absolut ingenting med bakverket att göra (donut betyder munk på svenska). Det handlar i stället om att drifta, spinna och göra burnouter på heltid. Dodge har fått in över 173 000 ansökningar och nu har man valt ut 10 finalister som ska göra upp om drömjobbet i en streamad realityserie. Må bästa däcksprängare vinna!

Klirr i kassan för Polestar

Hyrbilsjätten Hertz har i dagarna tecknat en ny stororder som kommer resultera i ett rejält klirr i kassan för Polestar. Kontraktet inkluderar inte mindre än 65 000 nya elbilar och leveranserna ska rulla på under en femårsperiod. Inledningsvis avser beställningen nya Polestar 2 och man räknar med att de första leveranserna till Europa kommer att ske nu i vår. Hertz är en gammal spelare på hyrbilsmarknaden och grundades redan 1918 i Chicago.

Skräcken hos Mercedes

De anställda flydde för sina liv och man tvingades att stoppa produktionen i sex timmar. Det blev en minst sagt händelserik arbetsdag på Mercedes hypermoderna fabrik i indiska Chakan. Anledningen? En liten leopardhona hade lyckats ta sig in i lokalerna och smög nyfiket runt bland monteringsstationerna. Mercedes tvingades att tillkalla experterna hos Wildlife SOS men det blev en tuff uppgift. Treåringen vägrade att lämna fabriken frivilligt så det blev att söva kattdjuret som sedan fick åka Mercedes tillbaka till vildmarken. 

Teslas ulv i fårakläder

Tesla Model S Plaid är inget annat än en ulv i fårakläder och det tack vare tre elmotorer på totalt 1020 hästkrafter. Tja, du läste rätt och för 1 379 990 kronor kan du få uppleva en av bilhistoriens mest spektakulära accelerationsupplevelser. Färden noll till hundra rullar nämligen på strax över två sekunder och om du fortfarande är vid dina sinnes fulla bruk så kan 322 km/h toppas. Det vill till att hålla hårt i ratten, som för övrigt är av flygplansmodell och kallas ”yoke” på Teslaspråk. Till höger om denna finns en 17-tums touchskärm där man bland annat kan hålla koll på 100 kWh batteriet.

Tillbaka till barndomen

Vem kan ha missat DeLorean DMC-12 från kultfilmerna om tonåringen Marty McFly och uppfinnaren Emmett Brown? Vi snackar naturligtvis om ”Tillbaka till framtiden” och vad passar bättre än att Lego nu släpper en fräck byggsats för vuxna bestående av inte mindre än 1872 delar. Här kan man ta ut svängarna ordentligt och bygga tre olika versioner beroende på vilken film man föredrar. Med alla bitar på plats har man en trettiofem centimeter lång kärra med öppningsbara måsvingedörrar. Priset för en resa tillbaka till barndomen kostar 1 899 kronor.

Text: Jenny Nilsson / © CNP AB

Foto: CNP AB