Peter Piscator visar ett stort utbud av produkter från Sunwind.

Piscators är bilverksta’n med gas

Piscators Bil i Storfors är inte bara en bilverkstad som servar och reparerar bilar av alla märken, här kan du även fylla dina gasolflaskor och hitta ett stort utbud av produkter från Sunwind.

– Jag har aldrig jobbat med annat än bilar, säger Peter Piscator. Han började jobba direkt efter studenten 1987, startade Piscators Bil 1995 och tycker fortfarande att det är roligt.

Under hans år i branschen har mycket hänt. Idag arbetar man mycket med datorer för diagnostik, och det blir fler och fler elbilar. Peter berättar att Bosch, som man är anslutna till, ligger i framkant när det kommer till utrustning för diagnostik och kalibrering. De har också bra utbildningar och bra support för att hänga med i utvecklingen.
– Det är bra att ha i ryggen, säger han, jag har märkt på andra kedjor att det inte alls är samma nivå på de bitarna.

Piscators Bil är ackrediterade för att släcka besiktningstvåor, och man är certifierade för AC-reparationer. Det senare är viktigt. Peter berättar att du som konsument är skyldig att kontrollera att verkstaden som reparerar din AC har certifikat.
– Har de inte det kan du åka dit för miljöbrott, det är många som inte har en aning om.

I butiken finns reservdelar och biltillbehör, och man säljer såväl gasol på lösvikt som gasolkök, grillar och kaminer. Genom att man är återförsäljare för Sunwind kan man erbjuda kompletta lösningar för husbilar eller sommarstugor som inte är anslutna till elnätet. Det kan handla om allt från solceller och belysning till gasoldrivna spisar och kylskåp.
– Vi bygger hela system med gasol, det växer mer och mer med kunder runt om i Sverige.

Nyligen har man lanserat en webb-shop, längre fram finns tankar på att bygga en miljötvätt och att kunna erbjuda laddning av elbilar. Peter ser ljust på framtiden och gläds åt att sonen Oscar klivit in i verksamheten.
– Det är kul att sonen börjat, säger han. Han gick el och energiprogrammet på gymnasiet, så där har han en fördel nu när det är mycket elbilar.

Text & foto: Nicklas Remmegård