Idag jobbar fem personer på SFA Fastighetsservice. Från vänster Tim Fjällman, Sami Olofsson, Hampus Olofsson och Rasmus Hedberg, saknas på bilden gör Bertil Beckius.

SFA ser till att det inte blir någon fara på taket

SFA Fastighetsservice erbjuder ett brett utbud av tjänster inom fastighetsservice. Fokus ligger på tak- och fasadunderhåll och till det kommer tjänster så som fönsterputsning, trädgårdsarbeten, montage av såväl hängrännor som fågelskydd, måleri och visst snickeri. I höstas drog man även igång en slipverkstad där man slipar knivar, saxar, trädgårdsredskap, alla typer av eggverktyg.

– Många vet att vi håller på med tak och fasad, säger Sami Olofsson som startade företaget 2008, men inte att vi slipar.
Han menar att man är ganska ensamma om det i Kristinehamn, och att tjänsten varit uppskattad. Framöver är slipandet något man jobbar på att utöka, inte minst under den tid på året det av rent klimatmässiga skäl är lågsäsong för takjobb.

Sami berättar att han efter 20 år som anställd i branschen startade eget för att kunna leverera mer personlig service med kvalitet.
Det har gett resultat. Man har gott om jobb och många återkommande stamkunder. Under åren har man blivit fler och fler – idag jobbar fem personer i företaget – och verksamheten har breddats allt eftersom. Att man gör ett uppskattat jobb visas också av att man genom åren inte behövt göra särskilt mycket reklam utan det har spridits från mun till mun.

Utöver tvätt och underhåll av tak gör man även takbesiktningar. Det är något som bör göras då och då, helst varje år, för att se till att taket är i gott skick.
– En takbesiktning sparar en hel del pengar, säger Sami. Man ser annars inte skador förrän det börjar läcka och då blir det dyrt.

En besiktning tar ungefär en timme, och då kollar man pannor, takpapp, hängrännor, rubbet.
– Snö och mossa kan ställa till det, och är det något som inte ligger rätt kan en liten skada snart bli stor. Det är billigare att byta en panna än ett helt tak.

Text & foto: Nicklas Remmegård. Foto: SFA Fastighetsservice