Nu öppnar uthyrningen för nybygget på Sannakajen

Bostäderna vid Sannakajen blir fler. I södra delen av området bygger Kristinehamnsbostäder 55 lägenheter i två huskroppar. Nu i slutet av  september öppnar man uthyrningen. 
– Det ska bli spännande att trycka på knappen för uthyrningen, säger Jan Barthelson, VD på Kristinehamnsbostäder.

De båda husen, varav det ena kommer att vara ett trygghetsboende med samlingslokal och högre nivå på tillgänglighet, är en storsatsning från Kristinehamnsbostäders sida.
– Med 110 miljoner i projektbudget är det här det största projektet vi gjort inom överskådlig tid, säger Jan Barthelson. Det har inte byggts nytt i Kristinehamn såhär på många år.

Husen som byggs är ett så kallat koncepthus som upphandlats av Sveriges Allmännytta, vilket innebär att det är en beprövad hustyp som byggts i stort antal runt om i Sverige. Det gör att man känner sig trygga med att det är bra hus. Jan Barthelson berättar att det kommer att finnas solceller på taken på båda huskropparna, att lägenheterna, tvåor och treor på cirka 60 respektive 72m2, kommer ha parkett i alla rum utom badrum och hall där det istället kommer att läggas klinker, samt att alla lägenheter kommer ha såväl inglasad balkong som egen tvättmaskin.

Preliminärt räknar man med inflyttning i mitten av april nästa år, och förhandsintresset har varit stort. Man har fått en hel del påringningar från personer som är intresserade av att flytta dit likväl som många intresseanmälningar via webben.
– Sedan vet man aldrig på förhand hur många av intresseanmälningarna som leder till en uthyrning i slutänden, men det känns som det är bra sug, säger Jan Barthelson. Det känns kul.

Text: Nicklas Remmegård
Foto: Kristinehamnsbostäder