Hazze Eriksson startade Autolacken 2004, och har aldrig haft anledning att ångra sig.

Billackerare med bred palett

En repa i bildörren, fälgar som tappat lystern eller kanske ett kök som behöver förnyas. 
Autolacken i Kristinehamn lackerar såväl bilen som köket.
– Vi lackerar allting i princip.

– På kvällarna när vi jobbat långa dagar kan får vi ibland öppna porten för att fläkta, men annars har vi det svalt även varma sommardagar, säger Hazze Eriksson om Autolackens luftiga verkstadslokal i Kristinehamn.

Svalt är det däremot inte i lackboxen där en uppsättning fälgar ligger på tork efter en omlackering. Att laga och fräscha upp skadade fälgar är dock bara en av kulörerna i Autolackens stora palett av tjänster. Bilar, köksluckor, möbler, hela registret av lackeringsarbeten.
– Krockskador, parkeringsskador, försäkringsskador. Rubbet!

På senare år har man haft mycket husbilar, vilket man också nischat in sig lite på. Det är roliga jobb menar Hazze, och det finns mycket husbilar idag.
Man har även sett att lackering av kök ökat, och under hösten kommer man utöka med ytterligare en lokal specifikt för lackering av köksluckor och trämålning.

Hazze startade Autolacken 2004, driven av en önskan att ha något eget.
– Jag har varit billackerare i hela mitt liv, berättar han, och tänkte att jag skulle prova att köra i egen regi.

Det är ett beslut han aldrig haft anledning att ångra. Under åren har firman växt från ett enmansföretag till att idag vara tre anställda, och det är fullt i princip hela tiden.
– Det har funkat kanon, säger han. Det här tröttnar jag aldrig på.
Bredden i verksamheten ser han som styrka. Med flera ben att stå på finns alltid jobb att göra, är det färre bilar kan man ta sig an fler kök och vice versa.

Autolacken får också en hel del uppdrag att lackera veteranbilar från kunder i hela landet. Bland annat, berättar Hazze, har man lackerat bilar åt några av de största bilrenoverarna i Sverige.
– Så  helt kass är vi inte, säger han med ett skratt.

Text & foto: Nicklas Remmegård