Superstart för Mekonomen i Filipstad

När Seffel Bil tidigare i somras blev Mekonomen Filipstad blev succén omedelbar. Innan invigningen ens hållits har man redan fullt upp med en ständig ström kunder till verkstaden.

– Det kändes självklart att bli en Mekonomenverkstad, säger Jessica Persson som tillsammans med Alexander Saxin tog över Seffel Bil i början av juli, vi har känt att det saknats i Filipstad.

Sedan dess har man renoverat byggnaden både invändigt och utvändigt, byggt en stor butik med allt från takboxar, ledbelysning, kompressorer till doftgranar och gorillatejp. Det har varit
en flygande start med många kunder och mycket att göra, och då är det när vi pratas vid ännu drygt en veckan kvar till den stora invigningen 28 augusti.

– En superstart, säger Jessica, trots att alla inte vet att vi finns än. Det är jättekul.
– Det har varit rejält drag, fyller Alex i, det ringer i ett och det är knappt man hinner lägga på så ringer en ny. Det är roligt att det är mycket folk.

Något man trycker lite extra på är den stora och välsorterade butiken med allt
du kan tänkas behöva till bilen. Det var också ett skäl till att man valde att bli en Mekonomenverkstad.

– Förut har man fått åka till 5-6 olika ställen, berättar Alex. Det saknades ett komplett sortiment, och det har Mekonomen. Dessutom finns det ingen annan verkstad i närheten som kan erbjuda tre års garanti.

Man tar sig an alla märken, gör allt från service till avancerade reparationer. Just nu ligger fokus på att bygga upp verksamheten, att nå ut med att man finns och vad man kan erbjuda, och givetvis på nöjda kunder. På sikt finns ambitionen att bli mer än en bilverkstad, att kunna jobba mer med elektronik och mjukvara. Idéer för framtiden saknas inte.

– Men först och främst vill vi nå ut som Mekonomen i Filipstad, understryker Jessica.

Text: Nicklas Remmegård
Foto: Michael Söderström