Ovanligt objekt på fastighetsmarknaden

Nu finns ett speciellt objekt ute på fastighetsmarknaden i Kristinehamn. Ett centralt placerat hyreshus med 13 lägenheter och en lokal är till salu via Bocentrum.

Den nyrenoverade fastigheten med sina populära lägenheter är en bra investering för rätt aktör enligt ansvariga mäklaren Lina Danielsson.
Fastigheten i fråga ligger på Järnvägsgatan, nära både centralstationen och centrum. Lina Danielsson berättar att huset är helrenoverat och nämner bland annat att dörrar och fönster är nya, att det installerats bergvärme och att såväl kök som badrum, vvs och el i lägenheterna är utbytt under de senaste åren.
Att den här typen av objekt säljs via mäklare är inte helt vanligt. På Bocentrum säljer man då och då hyres- och flerbostadshus men då handlar det oftast om mindre objekt med färre antal lägenheter. När det är så här stora objekt sker det i allmänhet genom bolagsförsäljningar där hela bolaget byter ägare.
I och med objektets storlek och prisklass är det inte heller vem som helst som kan köpa.

– Alla kanske inte har möjligheten att gå till banken och låna till ett fastighetsköp på 20 miljoner, menar Lina. Det krävs en del eget kapital och resurser, men för en etablerad och seriös fastighetsägare är det en bra investering.
Byggnadens skick är bra och alla lägenheter i huset är uthyrda berättar hon, och enligt säljaren är det aldrig några problem att få hyresgäster. Lägenheterna är i olika storlekar och blir någon av dem ledig finns alltid efterfrågan.
Intresset har varit stort, när ett sådant här objekt kommer ut på marknaden gäller det för den hugade att passa på. Man vet aldrig om möjligheten kommer igen.


Text: Nicklas Remmegård