Bilnyheter från världens alla hörn!

Musk klättrar på stegen
Det går bra för Tesla-grundaren Elon Musk just nu. Entreprenörens rymdbolag SpaceX har lyckats skjuta upp två astronauter till rymden och själv kan han kvittera ut sin första bonus på hissnande 7,1 miljarder kronor. Tesla har ett unikt bonusprogram som baseras på försäljningssiffror och aktiekurs. I utbyte mot att vd:n inte tar ut någon lön så får Elon Musk istället klättra på en fastställd bonusstege. När han nått hela vägen till toppen så väntar en lönecheck på 458 miljarder kronor.

Bi(l)samhälle med sting
På Rolls-Royce huvudkontor i Goodwood är det inte bara bilar som produceras, utan även honung. Den nya bisysslan sköts av en kvarts miljon arbetsbin som samlar in nektar från över en halv miljon träd och växter. Att Rolls-Royce valt att bredda sina vingar beror på att populationen av de viktiga bina minskat kraftigt – en negativ trend som tyvärr även gäller Sverige. I år räknar man med att öka produktionen av världens mest exklusiva honung.

Cupra lirar med Barca
”Let´s win this match together” – orden kommer från Cupra som är stolt huvudsponsor till fotbollsklubben FC Barcelona. Nu uppmanar bilföretaget alla supportrar att skicka in bilder via www.cupraofficial.com för att heja fram sitt favoritlag hemifrån tv-soffan. För när bollen återigen sätts i rullning på hemmaarenan Camp Nou blir det inför tomma läktare och de inskickade bilderna kommer att visas på stadions led-skärmar. Cupra var tidigare Seats division för sportigare modeller, men numera är det ett helt eget varumärke som lirar för egen maskin.

Porsches pysselverkstad
Porsche har slagit upp portarna till en helt ny digital pysselverkstad. Hemsidan bjussar på underhållning för alla åldrar och för alla kluriga väntar utmaningar som att hitta orden, sätta alla bildelar på rätt plats, frågesport, pussel och roliga historier. Dessutom finns målarböcker samt pysselhäften att ladda ner. Alla små bilentusiaster kan dessutom få en guidad tur genom Porschemuseet och all underhållning hittas gratis på www.porsche4kids.com.

Snacka om fordonsskatt
Det brukar lite skämtsamt sägas att det finns inga bra bilaffärer – bara mindre dåliga. En person som däremot har näsa för att hitta riktiga bilskatter är Peter Kumar. Först fann affärsmannen en Mercedes 300 SL Roadster som han köpte för en spottstyver och sålde för tio miljoner. Nu har biljägaren gjort det igen och senaste fyndet är en unik Aston Martin DB2 Drophead Coupé från 1952 i uruselt skick. Skrothögen är genomrostad, saknar såväl originalmotor som inredning och har trots skicket nu sålts för hisnande 1,3 miljoner kronor. Snacka om fordonsskatt!

Stjärnspäckat rymdäventyr
Den 27:e maj så lyfter rymdkapseln Crew Dragon med de båda astronauterna Robert Behnken och Douglas Hurley ombord. Destinationen är den internationella rymdstationen och vistelsen förväntas pågå i upp till fyra månader. Det är första gången på nio år som NASA skickar upp astronauter till rymden och dessutom med hjälp av en ny aktör, SpaceX, som ägs av ingen mindre än Elon Musk. Alltså mannen bakom Tesla och därför ska astronauterna transporteras till uppskjutningsrampen vid Kennedy Space Center i en Model X.

Zlatan får rött kort
Fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic är mannen som gav sig själv en unik Ferrari Monza SP2 i födelsedagspresent. Asfaltssniffaren för närmare sjutton miljoner kronor är försedd med en V12:a på 810 hästar och saknar såväl vindruta som tak. Många höjde på ögonbrynen när den svarta Ferrarin kom farandes i vår kungliga huvudstad med ingen mindre än Zlatan bakom ratten. Anfallaren fick dock rött kort då det visade sig att han körde med vrålåket avställt. Nu riskerar Zlatan böter och frågan är hur han ska lyckas dribbla bort det här?

Text & foto: Jenny Nilsson / CNP AB