”Micke” Ivansson driver Sartex AB/Sartena uterum i Karlskoga.

Bygg ett nytt uterum på nätet i 3D

Skapa ditt eget uterum och få ett pris direkt! Den möjligheten erbjuder Sartex AB/Sartena uterum i Karlskoga på nätet. I ett 3D-verktyg går det att utforma uterummet som man vill ha det och sedan få hjälp att bygga det på plats eller så kan den händige bygga det själv.

– Vi kan erbjuda kunderna allt från att få råd med utformningen av uterummet, att bygga det som kan omfatta allt från själva grunden och hjälp med gräsmattan runt omkring, till att taket läggs på, säger ”Micke”.

Ett viktigt inslag har den nya uterumsguiden blivit där kunderna kan skapa sitt eget uterum i 3D. Här finns en sida med bilder på en rad olika lösningar på uterum och inglasningar som kan bli en inspirationskälla. I guiden går det att sätta upp måtten på det tänkta uterummet. Det går att välja standardpartier eller så går det att skapa egna måttanpassade delar. I guiden finns olika lösningar med stommar, tak, skjutpartier, vädringsluckor och snedkapade partier, och finns inte de delar som man tänkt sig så finns det hjälp att få.
När drömprojektet sedan är klart i guiden går det att vrida och vända på det nya uterummet så att det går att se från olika håll. Den som är villrådig om vilket tak det nya uterummet ska ha kan välja andra utföranden än ett vanligt i korrugerad plast. Ett alternativ kan vara ett stabilt kanalplasttak som står emot väder och vind i många år. Dessutom räknar programmet ut ett pris. När det är klart är det bara att höra av sig till ”Micke” som granskar förslaget och gör en bedömning om det bara är att köra och bygga eller om det behövs kompletteringar.
– Vi kan erbjuda hjälp med hela projektet och det betyder att vi tar hand om allt som behövs för att få det nya uterummet på plats. Det betyder också att kunden bara får en faktura med Rotavdrag och allt, säger ”Micke”.

Glaspartier med industrilook har blivit populärt de senaste åren och här finns det en rad olika möjligheter att få ett uterum med en ”egen” rustik känsla. Glaspartierna levereras som en byggsats och kan sättas ihop av de flesta som klarar ett möbelpaket från Ikea men det går också att få hjälp av Sartex.

Företaget har funnits på marknaden i över femton år och togs över av
”Micke” Ivansson 2018. Han driver även Fallqvists Glasmästeri i Karlskoga. Kunderna kommer från hela Värmland men även från Örebrotrakten.

Under den pågående virusepidemien när många sitter hemma och arbetar har intresset för att bygga om eller till huset ökat.
– Det har märkts en uppgång. Istället för att familjen med barn satsar på en resa till Thailand över jul och nyår som kan kosta mellan 100 000 och 150 000 kronor så vill de nu lägga pengarna på huset och kanske ett mysigt uterum, avslutar ”Micke”.

Text: Björn Hallin