AW Bryggan i Karlskoga fortsätter sin satsning på lätta och lättmonterade bryggmoduler

– Vi startade 2012 och har hela tiden utvecklat vårt koncept, som ska vara lätt att hantera. Både iläggning och upptagning av våra bryggor är en smal sak, eftersom hela konstruktionen är lätt, berättar Lars Best på AW Bryggan.

Smart byggsystem
Bryggorna sätts samman av aluminiumramar, som kombineras med trallmoduler i Thermowood, som är helt fria från giftiga kemikalier och icke-miljövänliga ytbehandlingar. Trallmodulerna är dessutom fria från synliga skruvar eller spikar. Thermowood är självklart försett med Svanen Miljömärkning och har sitt ursprung i nordiskt kvalitetstimmer. Underhållsfritt är en annan fördel. Trallmodulerna är löstagbara och hanteras för sig.
AW Bryggan utlovar marknadens bästa livslängd – högkvalitativa material samt enkelheten att ta upp bryggorna för vinterförvaring gör att en brygga från AW Bryggan håller längre.

Enmansjobb
– Vi är stolta att kunna säga att iläggning och upptagning av våra bryggor i princip är ett enmansjobb – ett tecken på att bryggmodulerna är lätta och att de är lätthanterliga. Med våra uppblåsbara tuber som bryggan vilar på innan stöttorna med bottenfot monteras, går det smärtfritt att få våra bryggor på plats, fortsätter Lars Best, som framhåller att bryggorna blir stadiga genom att stöttorna med en säker bottenfot fäster i botten.
AW Bryggans moduler finns i tre olika storlekar, som alla går att kombinera med varandra. Alla moduler är tre meter långa och finns i bredderna 0,8 m, 1,2 m och 1,8 m.
Kunder har också kommit på den innovativa lösningen att bryggan börjar på land och blir då en altan, som fortsätter som brygga.
AW Bryggan erbjuder naturligtvis montering om du hellre vill titta på, när din brygga kommer på plats.

AW bryggan erbjuder även montering av brygga på plats.

AW Bryggan håller till i Botorp i Karlskoga.
– Om du är intresserad att kika på våra produkter är du naturligtvis välkommen. Hör av dig i förväg, annars är risken stor att vi monterar eller levererar bryggor. Speciellt nu på våren, avslutar Lars Best.

Text: Anders Björklund