Sannakajen byggs ut med tolv kedjehus

Utbyggnaden av Sannakajen i Kristinehamn fortsätter. Om ungefär ett år ska tolv kedjehus stå klara strax öster om Sannabadet. Husen byggs av den norska koncernen Obos där även Myresjöhus och Smålandsvillan ingår.

De tolv kedjehusen kommer att ligga längs en lugn gata. De byggs lite förskjutna mot varandra med en carport emellan. Granne med kvarteret flyter Varnan fram och på husens baksida lämnas ett obebyggt grönområde
Husen blir 120 kvadratmeter stora med vardagsrum och kök på nedervåningen och sovrum på övre våningen. Strax innanför entrédörren på nedervåningen finns också ett sovrum som passar som tonårsrum, gästrum eller kanske som hemmakontor.
På nedre våningen finns husets ena badrum med wc och dusch samt tvättmaskin och torktumlare. Planlösningen är öppen mellan köket och vardagsrummet.

Köket är utrustat med kyl och frys, induktionshäll, ugn och mikrovågsugn samt diskmaskin och en köksö blir en naturlig samlingsplats under matlagningen. Köket kommer från Vedum och vitvarorna från Bosch.
Vardagsrummet har plats för både matbord och en soffhörna. Från vardagsrummet kommer man ut direkt till en uteplats med trädäck. I anslutning till altanen finns också ett förråd. Fiber finns indraget i husen.


De tolv kedjehusen säljs som bostadsrätter och ansvarig säljare är Johan Tjernström på Svensk Fastighetsförmedling.

De nya husen byggs strax öster om Sannabadet.
Mellan badet och husen lämnas ett orört grönområde.


Text: Björn Hallin