Tränings(NÄT)verk, Mat & Prat, Frukostfredag och Karlskoga Business Week

Hej vänner, jag kan väl helt krasst konstatera att det varit en rasande fart i föreningen under första delen av 2020.
Vi har haft premiär på både Mat & Prat och Frukostfredag. Tränings- (NÄT)verket rullar för första gången med två tillfällen i veckan och responsen har varit över förväntan. 

Tränings(NÄT)verket: Här är bollen i rullning sedan 15 januari, vi kör måndagar och onsdagar. En (som jag har berättat många gånger tidigare) fantastisk aktivitet och för att ytterligare belysa fördelen, det här är kanske vår bästa mötesplats då det handlar om mångfald.
Här representeras alla delar av näringslivet. Hantverkare, advokater, ekonomer, kockar, fastighetsägare och it-tekniker.
ALLA mår bra av att svettas.
Psst…det finns några enstaka platser kvar.

Frukostfredag: Efter att ha legat i träda med några enstaka gästspel har vi återigen startat upp MöckelnFöretagens egna frukostträff på permanent basis. 
Namnet Frukostfredag är lika självklart som enkelt, vi äter frukost, nätverkar och får matnyttig information av dagens värd och vi gör det på en fredag, närmare bestämt den första fredagen varje månad på Karlskoga Hotell. Premiären gick av stapeln 7 februari med Karlskoga Motorsportvecka som värd och jag vill påstå att närvaron var med beröm godkänd. 25 personer avnjöt en generös frukostbuffé ackompanjerad av Motorsportveckans möjligheter i sin nya kostym. 

Mat & Prat: Tillsammans med Karlskoga kommun arrangerar vi nu lunchmötet den andra onsdagen varje månad. Aktiviteten är inte på något sätt en ny företeelse, utan har snurrat runt i Karlskoga under många år. Ambitionen inför nystarten 2020 var att ytterligare vässa konceptet och jag sticker ut hakan och säger att vi lyckades. Som alla uppstarter finns det detaljer att fila på för att ytterligare förädla, men premiären 12 februari med närmare 70 deltagare gav oss definitivt mersmak. Grundtanken är, varmt, välkomnande, i snabbt tempo utan att forcera och till det, en vällagad soppa med nybakt bröd. Hotell Alfred Nobel är platsen. Check it out. 

Så, till det jag egentligen skulle skriva om. Det blev en lång ingress och då har jag inte ens vidrört engagemanget i gemensamma aktiviteter som bussresan till företagssalongen i Karlstad, Kungliga ingenjörsvetenskapsakademiens föreläs-
ning i ämnet digitalisering, visionsarbetet för Karlskoga 2025 eller kartläggningen av Industri 4.0. så det får vi ta en annan gång.

Karlskoga Business Week & Nobelgalan

Idag när jag skriver detta är det exakt två veckor kvar tills vi står i stallet på Alfred Nobels Björkborn, Nobelgalan kommer precis att vara avslutat och med bara själva finalfredagen kvar av Business Week.
Om jag tittar i kristallkulan ser jag att vi då är riktigt nära målsnöret för ett arrangemang som engagerat ett rekordstort antal av Karlskoga/Degerfors näringsliv. 
Programmet är fullbokat till sista plats och vi har fler förfrågningar på partners än vi klarar av att skapa utrymme för. Några av seminarierna är fyllda till sista stol och då pratar vi 150 platser i största salen. Vad säger man? WOW!

Vi har i programmet över 25 unika möjligheter till nätverkande kombinerat med vidareutveckling för person och organisation, jag är full av beundran för alla partners som lagt kraft, tid, pengar och energi i att skapa programpunkter med så stark attraktionskraft.
Hatten av, utan er hade ingenting av det här varit möjligt. TACK!
Så, nu har de gjort sitt, nu är det upp till dig och mig att ta vara på chansen.
Varför inte ta med en kollega på ett eller flera seminarium under veckan? 
Kanske en frukost där du får chansen att lyssna på framtidens entreprenörer? 
Luncha tillsammans med nya bekantskaper i vår abonnerade matsal, det kanske blir ditt livs bästa möte? 
Prova seminarier som kanske inte har din favoritrubrik, Vad är det värsta som kan hända, att du lär dig något nytt?

Veckans schema i sin helhet hittar ni på nobeltorget.nu. Alla seminarium är 
gratis, men vi behöver en föranmälan.

Varmt välkomna till en lärorik vecka fylld av glädje, utveckling, gemenskap och förhoppningsvis mängder av nya lärdomar och relationer. 

Stort tack för din tid, hoppas vi ses i vimlet under Karlskoga Business Week och jag hoppas verkligen att vi ses på Nobelgalan, platsen där vi hyllar, hissar och premierar några av alla fantastiska entreprenörer. 

Henrik Lindstedt. Verksamhetsledare, 
MöckelnFöretagen i Karlskoga.