Fin gammal byrå blir fotad i nya fotostudion.

Satsar nu fullt ut på auktionsverket

Patrik och Marina Andersson driver Karlskoga Auktionsverk sen två år tillbaka. De bestämde sig då för att på ett modernt sätt knyta ihop den gamla loppisen med auktioner på nätet. Eftersom auktionsverket utvecklats väl har man nu lagt ner BA:s Loppis, för att enbart satsa på auktionsverket. Dessutom är det en naturlig utveckling mot modernt näthandlande, man kan sitta hemma i lugn och ro men ändå deltaga på en auktion.

De allra flesta kunder vill sälja sina saker på auktion och intresset har varit stort. Varken tiden eller lokalerna räcker till för att driva båda. 
Man har flera tusen registrerade kunder, ett antal som ökar för varje månad som går. I starten var alla boende i närområdet men idag gäller det endast 5 % av alla kunder. För deras räkning finns även en dator tillgänglig, där man kan få hjälp med att registrera sig. 
Kunder finns från hela världen och man har t ex skickat varor till både Sydkorea och USA.
”Genom auktioner på nätet når man en mycket större marknad till kundernas förmån och vi kan även nå en utökad kundkrets”, säger Marina. 

Auktionsverket är tillgängligt hela dygnet veckans alla dagar men auktionerna avslutas på söndagar. 

Marknadsföringen sker mestadels på nätet genom Blocket, Auktion.se och Facebook. Bara man använder rätt sökord så kan man hitta det man söker och var. 
Auktionsverket hittas på www. karlskogaauktionsverk.se.

Auktionsverket tar emot saker till försäljning på sedvanligt sätt. Inlämning kan ske i lokalen men Patrik är även beredd att göra hembesök med fri värdering. Han kan också hämta tyngre saker som möbler.
Alla saker som säljs har ett lägsta värde på 300 kronor men det är marknaden som styr priset på auktionen. Värden på varor ändras över tid. 
Patrik har en gedigen erfarenhet av handel med gamla saker, främst genom uppväxten i en familj som i flera generationer pysslat med auktioner, loppis och pantbank, men även från sin tidigare anställning hos auktionsfirman Lauritz.

Säkerheten är hög. Det finns både bankvalv och kassaskåp och lokalerna är 
larmade.
Varorna är försäkrade med fullvärde och transport. Dessutom bor ägarna på övervåningen i fastigheten. 
Auktionsverket har nu hållit stängt en tid för ombyggnation, men har nu öppnat igen med auktionsstart den 1 mars. 
I fortsättningen kommer auktioner att hållas varannan söndag.

Kundmottagningen är öppen vardagar mellan 15 och 18 samt enligt överenskommelse. Där kan man besikta objekten till kommande auktion.

Text & foto: Marita Olén Widenberg