Anette återställer balansen i kropp och själ

En stressig tillvaro, svårt att sova eller ont i muskler och leder. Det finns hjälp att få.
Anettes Hälsokälla i Kristinehamn satsar på kurser och workshops med syftet att återställa balansen i kropp och själ och på så sätt få ett bättre liv, på ett naturligt vis.


Anette Uhlin har bedrivit sin verksamhet sedan 2007 och bytte för några månader sedan lokal och flyttade in på Kungsgatan mitt i centrala Kristinehamn. Tidigare satt hon i en friggebod på arton kvadratmeter men har nu en lokal på 149 kvadratmeter med både yogasal och en behandlingslokal.
Många av Anettes kunder kommer från Kristinehamnsområdet men allt fler kommer från östra Värmland och karlskogaområdet.
– Vi har även några kunder från Stockholm och det är ju roligt att de kommer hit så långväga ifrån skrattar Anette.
Hon arbetar inom tre områden. Ayurvediska behandlingar och hälsorådgivning, andlig vägledning och HoliYoga.
De som kommer till Anette har olika problem. Det kan röra sig om allt från stress, utbrändhet, ångest och oro till magproblem, hudbesvär och ont i lederna.
Genom sina metoder tar hon reda på grundorsaken till symptomen och besvären och hittar sedan en väg att ta bort de obalanser som ligger bakom problemen.
I det här arbetet analyserar hon vad som orsakat problemen genom miljön, hur kunden påverkats av yttre påverkan och om problemen kanske kommit genom felaktiga matvanor livsstil eller om man går omkring och funderar och oroar sig över olika frågor.
– Jag hjälper till att förbättra kundernas hälsa och får dem att leva friskare och därmed må bättre och höja livskvaliteten, säger Anette.
Hormonyoga till exempel ger en bättre balans på hormonerna och hjälper dem som till exempel har svårt att bli gravida, har pms-problem, klimakteriebesvär eller har problem med sköldkörteln.
– Passen är lite mer fysiskt krävande än HoliYogan, men ger en otrolig avslappning efteråt, säger Anette.
Hon har också en ayurvedisk egenvårdskurs och här får deltagarna ta ansvar för sitt eget välbefinnande, hälsa och sin personliga utveckling.
Ayurveda och yoga går hand i hand. Hon liknar ayurvedan vid en flod, där yogan är som ett löv som flyter på floden. Ett HoliYoga pass är 1,5-2 timmar långt, så att du ska hinna släppa på stress och finna lugnet.
Anette har också andliga och mediala kurser för de som är nyfikna på att träna upp sin andlighet och sina mediala förmågor.


Text Björn Hallin