Surdegsbak med Bagarlandslaget

Svenska Bagarlandslaget besöker återigen Smaka på Värmland. Tack vare ett samarbete med Nordic Paper gästar Fredrik Eiserman och Adam Söderström matfestivalen som årligen lockar tusentals människor. I Nordic Papers monter kommer de bland annat sälja sin egentillverkade surdeg, ge tips om hur man bäst tar hand om den, samt såklart dela med sig av ett smarrigt recept.

Adam Söderström arbetar till vardags som bagerichef på Bageri Petrus i Stockholm. Han tog hem titeln Svensk Mästare för professionella bagare i Årets Bagare 2014. Han har därefter tävlat i såväl Europakvalet till VM som i Nordiska Mästerskapen.

Fredrik Eiserman är lagets senaste tillskott. Med två andraplatser i Årets Bagare (2017 och 2018) har Fredrik redan mycket tävlingserfarenhet. I helgen som var tog Adam och Fredrik hem en silvermedalj tillsammans med sina lagkamrater i Nordic Bakery Cup, det vill säga Nordiska Mästerskapen för bagare.

– Att komma till Värmland är något vi ser fram mot. Vi är oerhört taggade på att möta folk och dela med oss av vår kunskap.