Small Cars på Gelleråsen Arena

28 september är det dags för ett av årets roligaste events på Gelleråsen Arena – Small Cars.
För tre år sedan startade Mike Luff upp det här konceptet.

– Här får du som åskådare se fyra olika klasser i det mindre formatet, men samtidigt de roligaste racingklasserna just nu i Sverige, berättar Mike Luff.
Den största och mest kända klassen är Legends Cup, där bilarna bygger på förebilder från äldre amerikanska bilar i skala 5/8. Samma konstruktion på alla bilar och enhetliga motorer gör att det är upp till förarna vem som ska vinna.
– Cirka 60 bilar i två klasser kommer till start och jag lovar er spännande och tät racing, fortsätter Mike Luff.
Ställningen i Legends Cups olika klasser är jämn inför avslutningen den 28 september.
I Masters, toppklassen, kämpar Emil R Karlsson från Linköping och Linus Ask, Partille om segern. Emil R Karlsson leder inför finalen med 11 poäng. Legends Cup avgörs på Gelleråsen långa bana där alla förväntar sig många fighter. Både Karlskoga, Degerfors och Storfors finns representerat i startfältet.
I övrigt blir det tävlingar i några mindre klasser, som inte så ofta får chansen att visa upp sig. Formula Nordic var tidigare en klass som kördes i samband med STCC. Här gäller formel-
bilar med Renault 1600 cc-motorer.
Formula Basic, som är en skandinavisk klass, ska ge stor körglädje för minsta möjliga kostnad. En instegsklass för ungdomar som gått från kart och för dom som har banracing som hobby.
Slutligen är det Short Cars, som ska tävla på Gelleråsen Arena den 28 Det här är de allra minsta bilarna med en maximal längd på 255 cm och en glasfiberkaross.

Mike Luff hälsar publiken välkommen till en racingdag i ett behändigt format, där förarnas insatser är helt avgörande.
Förutom arbetet med Small Cars arrangerar också Mike Luff tävlingar för motorcyklar.
– För fjorton dagar sedan hade vi Classic Road Racing på Gelleråsen. Då kommer ”gamla” RR-entusiaster med klassiska hojar och tävlar i all vänskaplighet. Dessutom får publiken chansen att titta på härliga klassiska motorcyklar. Vi återkommer 2020!
Mike Luff hjälper också RR-talangen Christoffer Bergman för att ge honom chansen att köra i VM. Redan nu finns kontrakt för Christoffer att köra Endurance-VM, men mer kommer att avslöjas under den närmaste tiden, avslutar Mike Luff.

Text: Anders Björklund