Däckverkstaden har växt kraftigt och idag använder runt 600 kunder företagets däckhotell.

Öppet hus med tips inför vinterkörningen

Det tog slut på en gång. Förra hösten satsade Bjuhrs Bil i Karlskoga på ytterligare en container för sitt däckhotell. Det dröjde inte länge innan kunderna fyllt upp de nya utrymmena. Däckhotellet och fler nyheter med anknytning till däck visar företaget upp när kunder och alla andra intresserade bjuds in till öppet hus den 25 september.

Det brukar komma mycket folk när Bjuhrs Bil visar upp verksamheten varje höst. Tidigare hade företaget öppet hus både vår och höst men för några år sedan satsade man på ett höstarrangemang där tanken är att visa upp nyheter inför vintersäsongen.

Förra året kom Michelin med sitt nya vinterdäck X-Ice North 4 som drog till sig ett stort intresse. Däcket har plats för två möjliga parallella dubblinjer vilket ger plats för inte mindre än 250 dubb. Rullmotståndet har också minskats med nitton procent vilket ger en lägre bränsleförbrukning. I år kommer representanter för Michelin till arrangemanget och berättar mer om däcket men också flera andra nyheter och tipsar dessutom om hur vinterkörningen kan bli säkrare.

Bjuhrs Bil bjuder även på nygrillade hamburgare, kaffe och lite annat smått och gott. Den som passar på att köpa däck under arrangemanget kan göra det till förmånliga priser.
Besökarna får också tillfälle att titta på utrustningen för hjulinställningen på bilen. Bjuhrs Bil kan även erbjuda service på AC-anläggningen i bilen och den utrustningen visas också upp under dagen.

Pär Bjuhr bjuder in till Öppet Hus den 25 september.

Bjuhrs Bil AB startades av Pär Bjuhr 1992 och under årens lopp har verksamheten expanderat i jämn takt. Det började med bildemontering som kompletterades med en fullständig däckverkstad där företaget ingår i Euromasterkedjan sedan sju år tillbaka. Däckverkstaden har växt kraftigt och idag använder runt 600 kunder företagets däckhotell. Förra hösten utökades ytorna med en ny container för att ge plats åt ännu fler kunder i däckhotellet. De platserna tog snabbt slut och för dagen är det mer eller mindre fullt.
Att det blivit fullt kan till en del förklaras av att däcken blir allt större vilket i sin tur förklaras av att försäljningen av större SUV:ar ökat under senare år. Med större bilar följer också större hjul. Storleken på däck från 17 upp mot 19 tum tar allt större plats och kräver en hel del organisationsförmåga på däckhotellet.

Pär Bjuhr, Tord Nordin, David Lundström, Tobias Brunzell och Daniel Gräsberg
hälsar alla välkomna!.

Text: Björn Hallin.
Foto: Sirpa Tanskanen