Kim Corein designar och syr kläder av second hand-tyger

Klädskaparen Kim Corein bor i Storå och designar och syr kläder av second hand-tyger i sin ateljé i hjärtat av Bergslagen. Kläderna säljs sedan via webbshopen ninaballerina.se.

Hållbart mode har intresserat Kim Corein länge och ”Ninaballerina” är mitt försök att förändra världen genom kläder.
– Mina plagg är uppsydda i väldigt små upplagor, jag jobbar nästan helt och hållet med second hand-tyger, och oftast räcker ett tyg bara till ett eller två plagg. Det gör att du alltid kan hitta favoriter som är helt unika.
I kollektionen ingår några olika modellvarianter så som Mosippa, Grönkulla, Nattviol och Åkerros. Istället för nya modeller står tygerna i fokus. De tyger som används i plaggen skiftar i olika typer av material vilket gör att samma storlek och modell kan uppfattas olika. En blus i viskos har ett helt annat fall än om den är sydd i ett bomullstyg.
De flesta plagg är ”one of a kind” och är sydda i material som är så klimatsmarta som möjligt. Främst är det second hand-tyger, gamla knappar, band och dragkedjor som används. Tråd och resår, sådant som är svårt att hitta second hand är märkta med öko-tex, en miljömärkning som visar på att produktionen av materialet är gjort med tanke på miljö och att så lite kemikalier som möjligt används och kommer ut i naturen.

www.ninaballerina.se.