Nya ägaren Maths Anhammer (till vänster) kommer tillsammans med Carin Moberg att driva Ovolin vidare när Leif Eriksson lämnar företaget efter 28 år.

Ny ägare till Ovolin AB

Från 1 september lämnar Leif Eriksson över företaget Ovolin AB till nye ägaren Maths Anhammer efter 28 år inom Ovolin, som utvecklats från att enbart ägna sig åt tillverkning av äggoljetemperafärg till att idag ha ett brett utbud inom byggnadsvård.

– Jag började som anställd i företaget Ovolin Färg 1991, då vi startade förberedelserna för målning på bomässan på Ladugårdsängen i Örebro året efter, berättar Leif Eriksson, som efter konkurs för företaget, köpte konkursboet tillsammans med två kompanjoner.
Först fanns det nybildade företaget i Karlskoga och från år 2000 flyttades verksamheten till Degerfors.
Efterhand så utökades sortimentet till att även omfatta beslag och gångjärn för bevarande av tidstypiska miljöer.

Från år 2002 blev Leif Eriksson ensam ägare. Via en butik i Kvinnerstatorp några år, samtidigt som i Degerfors, finns nu Ovolin AB i Karlslund i Örebro sedan 2009. Här har Leif Eriksson och Carin Moberg skapat en verksamhet med stort sortiment av miljövänliga färger och tillbehör för färgtillverkning samt allt du kan tänka dig av tidstypiska detaljer och produkter, som står i samklang med naturen.

– Ett av målen har varit att ge inspiration till kunder med våra produkter. Titta in på hemsidan och välkomna till Karlslund i Örebro, säger Leif som
under en övergångsperiod efter 1 september kommer att finns på plats tidvis.
– Sista chanserna att träffa mig, skojar Leif, som nu ser fram mot sommarledighet, för första gången på 20 år, och lediga helger.
Ovolin AB kommer nu att drivas av Maths Anhammer, som huvudägare, tillsammans med Carin Moberg.

Ovolin använder traditionella naturliga mineraler och jordpigment i sina färger. Vilket enbart några få färghandlare i Sverige idag gör. Dessa pigment gör att färgen håller längre, den bleks inte lika fort med tiden och då det är ett naturligt material förändras färgen i olika ljus vilket gör att den målade ytan ser mer levande ut.

Text: Anders Björklund. Foto: Ovolin