Sommarloppis och trender

Det som är skräp för en person kan vara ett riktigt fynd för någon annan. Det är väl det som är själva tanken med loppis. Att man kan hitta egna personliga prylar. Grejer som inte finns på andra ställen eller i var mans hem. Med secondhandfynd kan man verkligen skaffa sig en personlig stil. Och ge uttryck för vem man är genom sitt hem och sina saker.

Håll utkik efter
> Möbler från 30-talet. Gedigna hantverk som går att få för nästan inga pengar alls.
> Emmafåtöljer. Klassiker för några hundralappar som med nytt tyg bli finaste fåtöljen.
> Loppis eller auktionslådor. Kolla igenom vad du vill ha och köp tillsammans med någon som önskar något annat i lådan. Eller skänk det du inte vill ha vidare till Myrorna, Erikshjälpen eller andra hjälporganisationer.

Svårare att fynda
> Trendig design. 50- och 60-talet har varit trendigt ett tag nu. Det går fortfarande att hitta fynd, men det är svårare.
> På internet. På Blocket och Tradera är marknaden så mycket större och priserna brukar skjuta iväg. För den som exakt vet vad man vill ha är nätet suveränt. För den som mer allmänt letar loppisfynd är sådana oftast billigare på loppmarknader och auktioner.