Skattjakt med Bojorten arrangeras som ett inslag i Vänerveckan i Kristinehamn

Skattjakt och herrgårdsvandringar i Kristinehamn

Vänerveckan brukar vara ett storslaget arrangemang runt om hela Vänern. I år är det sjunde året som Sveriges största sjö uppmärksammas. I Kristinehamn bjuds det på flera program och tips.

Bojorten, den fullskaliga modellen av Kristinehamns stadsvapen har öppet skepp måndagen den 26 och 29 augusti. Då blir det tillfälle att titta på det gamla skeppet och få höra berättelsen hur det byggdes.
Den gamla träbåten Stöten går från gästhamnen ut till Kristinehamns största ö och under resan gång finns det möjlighet att se Picassoskulpturen och uppleva naturen längs Vålösundet.
De som vill ha lite extra spänning kan åka med på en pirattur med Bojorten för att leta efter kapten Enögas dolda skatt. Resan leds av kapten Romgrogg. Turerna går 25 augusti och 1 september.
Värmlands Säby Gård är en klassisk svensk 1700-talsgård med anor långt bak i tiden. Här finns ett naturreservat med vackra promenadstråk och i parken finns också en egen labyrint. Vid tre tillfällen i sommar går guidade turer på gården i slutet av augusti.

av Björn Hallin