Knut Knutsson, programledaren Anne Lundberg och Rickard Thunér. Foto: Stina Stjernkvist

Antikrundan spelar in i Nora

Det populära tv-programmet Antikrundan kommer till Nora i augusti. Det är andra gången som programmet spelas in i bergslagsmetropolen.

Förra gången Antikrundan besökte Nora var under 2006 och då mötte massor av besökare upp för att få sina saker värderade av programmets experter. I år spelas Antikrundan in i Nora Järnvägsmuseum och det betyder att en hel del inslag i programmet kommer att handla om järnvägen och dess stora betydelse för Nora.
Programmet spelas in den 24 augusti och sänds i två avsnitt under våren 2020.
Antikrundan samlar alltid en stor publik. I snitt bänkade sig 1,5 miljoner tittare framför tv-apparaterna under de tretton veckor som programmet sänds under våren i år. De fick bland annat se unika kungliga föremål som kronprinsessan Victorias silverskrin. Det som hon fick i födelsedagspresent av Danmarks drottning och en 1700-talsskjorta med hål och blod som Karl XII påstås ha burit.

 av Björn Hallin