Urban Lindholm till vänster och Mona Hååkman välkomnar nye mäklaren Mathias Fernström.

Mathias ny mäklare hos Fastighetsbyrån i Filipstad

– Vi står vid ett vägskäl. Nu måste vi utöka med ytterligare en mäklare. Vi har tagit marknadsandelar successivt och för att möta efterfrågan har vi anställt Mathias Fernström som ny mäklare. Det säger Urban Lindholm på Fastighetsbyrån i Filipstad.

Det var i början av 2017 som Fastighetsbyrån flyttade från Swedbanks kontor in i nya egna lokaler på Viktoriagatan. Det innebar också att Filipstads mest kända bolånegivare, Mona Hååkman slutade på Swedbank och började som mäklarassistent på Fastighetsbyrån. Nu knyts ytterligare en välkänd Filipstadsprofil till Fastighetsbyrån.
Det är 46-årige Mathias Fernström som efter att ha blivit klar med sina studier blev färdig mäklare i slutet av april i år. Många känner honom som framgångsrik slalomåkare och han har tävlat tillsammans med bland andra Filipstadsbördige Johan Wallner.
Mathias fick smak på slalomåkning första gången i 6-7-årsåldern då det gick utför i backen i Damshöjden. Sedan har det blivit ett otal tävlingar under årens lopp. Han har studerat vid Alpina Skidgymnasiet i Malung och University of Alaska Anchorage, gjort lumpen vid idrottsplutonen i Östersund, åkt tillbaka till USA och studerat bland annat ekonomi, återvände till Sverige och kom efter ett tag närmare hembygden då han fick en tjänst hos Exportrådet på Näringslivshuset i Kristinehamn. Mathias har också hunnit med att utbilda sig till behörig lärare och har arbetat bland annat på en gymnasieskola i Örebro innan han nu kommit tillbaka till Filipstad.
– Jag har alltid tyckt om att göra affärer och syssla med ekonomi och därför kändes det rätt att satsa på yrket som fastighetsmäklare, säger han.
Andra maj började han på Fastighetsbyrån i Filipstad efter att ha fullgjort praktiktiden och fått klart med alla papper på att han är godkänd fastighetsmäklare.
Det är en expansiv fastighetsbyrå han börjar arbeta på. Fortsätter utvecklingen som hittills är Fastighetsbyrån på väg mot att få störst marknadsandel i Filipstad.
– Vi är redan störst i Storfors och nu när vi förstärker med Mathias kan vi också satsa hårdare på både Storfors kommun och Filipstad, avslutar Urban Lindholm.
Efter flytten har verksamheten växt och sakta men säkert har byrån tagit allt större del av fastighetsmarknaden i Filipstad och Storfors. För att kunna möta den ökade efterfrågan utökas nu alltså verksamheten med ytterligare en fastighetsmäklare.


Text & foto: Björn Hallin