Ny stor bilverkstad flyttar till Degerfors

Nu flyttar KGA Fordonsservice till Degerfors och tar över OK/Q8s lokaler på Garagegatan. Här öppnar företaget en stor verkstad och reservdelsbutik samt breddar verksamheten med moped- och mc-verkstad, däckservice och försäljning och service av ATV.

KGA Fordonsservice driver redan idag verksamhet i Karlskoga men tanken är att verksamheten succesivt ska flyttas över till Degerfors samtidigt som rörelsen utvidgas. Bakom företaget står Darko Zabrdac.
– Vi har satsat hårt på att erbjuda kvalitet på våra arbeten och inte så mycket kvantitet. Vi lägger gärna ner lite extra tid på våra kunder och tack vare det har vi inga reklamationer, säger Darko.
I Degerfors får företaget större lokaler på 650 kvadratmeter. Att flytta verksamheten till en annan ort kan vara riskfyllt men Darko tror att de flesta av hans kunder kommer att följa med.
– De som vi pratat med är bara positiva och sagt att de ska fortsätta att vara kunder vilket visar att de är nöjda med oss, säger Darko.
Företaget erbjuder idag full service på alla bilmärken med reparationer och har också all utrustning för att utföra elektroniska diagnoser på bilarna.
– Vi har väldigt duktig bemanning och trots att det idag är svårt att få tag i yrkeskunnig personal har vi lyckats hitta folk som är duktiga. Vi klarar allt från små reparationer till stora motorrenoveringar, berättar Darko.
Avståndet mellan Karlskoga och Degerfors är ungefär åtta kilometer och för de som vill lämna in bilen men har svårt att ta sig tillbaka till Karlskoga kommer ett par lånebilar att köpas in och erbjudas kunderna under tiden som deras bilar repareras.

Den störta nyheten när verksamheten öppnas i Degerfors är en helt ny reservdelsbutik där också kundmottagningen är inrymd och här finns det också möjlighet att koppla av med en kopp kaffe. Företaget är anslutet till kedjan BDS och härifrån levereras också alla reservdelar. Här kan kunderna köpa det de behöver och sedan utnyttja en hall för gör-det-självjobb. Det finns också möjlighet att tvätta bilen själv i tvätthallarna. Utanför lokalerna kommer OK/Q8 att driva bensinpumparna vidare.
Däckförvaringen som företaget idag har i Karlskoga kommer också att flyttas med till Degerfors. Tanken är att verksamheten i Karlskoga ska vara helt överflyttad i september. För tillfället är verkstaden fullbokad varför flytten kommer att ske etappvis. Under semestermånaden startar överflyttningen och efter semesterperioden ska verksamheten vara i full gång i Degerfors. Företaget slår dock upp dörrarna för kunderna redan den 25 maj med öppet hus där man bjuder både på kaffe, korv och hamburgare.
– Vi ser det här som en stor möjlighet och vi kommer att bli Degerfors största anläggning för service av bilar och andra motorfordon, avslutar Darko.

av Björn Hallin