Konst viktig del i Karlskoga Motorsportvecka

Sedan tre år tillbaka är Konst Fart & Design en viktig del av Karlskoga Motorsportvecka. Tina Bengtsson, projektansvarig, på Karlskoga Näringsliv & Turism berättar:

– I det gamla gjuteriet på Bergmans gjuteri blir det en spännande utställning med motor som tema. Sex konstnärer presenterar sina verk inom foto, måleri och skulptur. Två av konstnärerna har Karlskogaanknytning.
De konstnärer som presenteras är Buffan Walter; foto, Gunnar Edling; måleri, skulptur, Niclas Backman; måleri, Jonas Bergman; måleri, skulptur och Johannes Wessmark; superrealistiskt måleri. Magnus ”Mangan” Strömberg; skruvad konst.
Gunnar Edling kommer dessutom att presentera en tvåhjulig överraskning! Där finns även fordon både i och utanför gjuteriet. Workshops av graffiti, måleri och smide på gården.
18 cylindrig Stjärnmotor (end. 8 juni) och Sigges rundas målgång.
Lördag 8 juni är det en öppen vernissage, dit alla är välkomna!
– Jag hoppas också att tjänstemän och politiker i Karlskoga kommun hittar hit och vill ta del av en annorlunda utställning, säger Tina Bengtsson, som också kan presentera en del andra konstarrangemang under motorsport-veckan.

Konsthallen har också motortema
I Konsthallen visas verk av Bosse Jensen i teknikerna måleri och airbrush. Bland annat har Bosse gjort fantastiska motivlacksjobb för motorcyklar, så även där finns motoranknytningen.

Sprängning som konst
Bofors Testcenter använder också sin specialitet, sprängteknik för att skapa konstverk via sprängning av fyra skisser i mässingplåt, som gjorts av konstnärerna Marie Johansson Gadde och Silvio Kuhnast. Verken kommer att auktioneras ut och intäkterna går till välgörande ändamål.
På Pumphuset och café Smakbiten finns också sevärd konst av Agneta Fors och Wheels n Photo att kika på.
Tina Bengtsson informerar också om att arbetet med en muralmålning på fastigheten Värmlandsvägen 3 kommer att genomföras under motorsportveckan.
– Christofer Svedjeby ska skapa en målning med karlskogatema och det blir ju lätt att motorsporten står i centrum.

av Anders Björklund